hun/ eng
keresés
kosaram
„A lelassulás a legjobb, az odafigyelés magunkra és másokra”

Interjú

„A lelassulás a legjobb, az odafigyelés magunkra és másokra”

Karanténpercek Dénes Rolanddal

Azért indítottuk el Karanténpercek című sorozatunkat, hogy ezekben a nehéz napokban se távolodjunk el egymástól. Muzsikusainkat kérdezzük arról, hogy élik meg a koronavírus-járvány miatt kialakult új élethelyzetet. Hogy változott meg az életük? Találnak-e benne pozitívumot? Milyen zenét ajánlanak Önöknek? Most timpaniművészünk, Dénes Roland válaszaival érkezünk.

Milyen zenét ajánlanál a közönségnek a bezártság idejére? Te mit hallgatsz, mit játszol szívesen, hogy jó legyen a hangulatod?

Mindenképpen pozitív zenét, elsődlegesen Mozart vagy Haydn zenéjére gondolok. Ha valaki szereti az operát, akkor vígoperát Rossinitől vagy Donizettitől.

Mivel pótolod a zenekarral töltött időt? Kivel, hogyan zenélsz otthon?

Egyedül élek sajnos, úgyhogy a kamarázás elég korlátozott, van egy zongorám, azon szoktam minden reggel Bachot játszani, illetve van egy itthoni gumilapom, amin gyakorolom a timpanizást.

Tanultál valami újat a karantén alatt? Lettek esetleg új szokásaid?

Az új szokásom az lett, hogy sokkal többet főzök, amit egyébként is szeretek. Viszont ennek hozadékaként sajnos többet is mosogatok.

Mi hiányzik most a legjobban?

A zenekar és a közös muzsikálás, és talán a legjobban a taps a koncertek végén…

Mi a jó a karanténban?

Hm...a lelassulás a legjobb, az odafigyelés magunkra és másokra, az idősekre, a higiéniára. A kevesebb forgalom miatt jóval tisztább a levegő. Hirtelen ezek jutnak eszembe.

Van-e olyasmi az életedben, amire eddig soha nem volt időd, de mindig vágytál rá, és most kipróbálhattad?

Igazából azokra a dolgokra, amiket ki akartam próbálni, mindig szakítottam időt. Szívesen utaznék ebben az időszakban, de ugye éppen azt nem lehet, úgyhogy rengeteget álmodozom azokról a helyekről, ahova szeretnék eljutni. :)

Kövessék Karanténestjeinket is! Minden nap 19:45-től jelentkezünk honlapunkon és Facebook-oldalunkon is. Ha támogatni szeretnék sorozatunkat, örömmel fogadjuk.