hun/ eng
keresés
kosaram
Tehetségkutató program_kép.jpg

BFZ Tehetségkutató program

Bár a Fesztiválzenekarhoz az elmúlt három évtizedben sok fiatal csatlakozott, nagy szükségünk van új muzsikustehetségek megtalálására, ezért tehetségkutató és ösztönző programot indítottunk. „A legjobb fiatal zenészek megtalálása nem egyszerű feladat. A magyarok közül sokan külföldön tanulnak tovább, így a Zeneakadémia már nem az egyetlen gyűjtőhelye a hazai tehetségeknek” – mondta Erdődy Orsolya menedzser-igazgató. A Fesztiválzenekar egyik fontos célja, hogy mégis felkutassa őket, és számukra vonzó jövőképet kínáljon, ami módszeres munkát igényel. „A tehetségeket nemcsak megtalálni kell, de fejleszteni is, felkészíteni őket arra, hogy később részt vehessenek a BFZ zenei tevékenységében” – vallja Fischer Iván zeneigazgató. A tehetségek bevonására kiváló lehetőséget kínálnak például a Kakaókoncertek vagy a Közösségi Hetek.

„A nemes feladatra a fúvós zenészeink közül a legtapasztaltabbakat kérjük fel, akik a támogatott programnak köszönhetően, három évtized intenzív munka után ezentúl dedikált időt szentelhetnek a legjobbak megtalálására és zenei nevelésére” – tette hozzá Erdődy Orsolya. A program vezetője Bazsinka József tubaművész, aki közel 30 éve a Fesztiválzenekar tagja. „Nagyon hálás és egyben nehéz feladatot kaptam. Magyarországon minden csillogó szemű gyermek, aki zenét tanul, a maga tehetségével egy utánozhatatlan életben él. Jelenleg tizenegy tehetséges fiatal fejlődését követjük, ők mind kimagasló tehetségek, érdemes rájuk odafigyelni, a BFZ tudásával, lehetőségeivel segíteni őket” – mondta el Bazsinka József.

A komplex program támogatója az AutoWallis Csoport: a régió 14 országában működő autókereskedelmi vállalat 2022-től négy éven át segíti a zenekar által a fiatal tehetségek felkarolását.