hun/ eng
keresés
kosaram
Támogatói Klub

Támogatóink mondták turnéinkról

Mindig nagy öröm, amikor támogatóink turné után megosztják velünk gondolataikat. Köszönjük, hogy ilyen sokan osztoznak a BFZ örömében, amit a külföldi közönség szeretete jelent zenekarunknak!

Vicenza, 2023

Nagyon köszönjük a lehetőséget és a szervezést, hogy ott lehettünk a turnén. Egészen egyedülálló, fantasztikus élmény volt, hogy ott ülhettünk a Teatro Olimpicóban, és ott hallhattuk a zenekart játszani. A nagyszerű hangversenyen kívül a hangulat, a társaság is igen élvezetes volt. Ha módunkban áll, biztosan repetázni fogunk.

Róma, 2023

„Köszönjük a szervezést, a koncerteket, a kedves útitársakat. Nekünk ez volt a harmadik utunk a BFZ-vel. Csorba László fantasztikus vezetései, a Magyar Akadémia egészen különleges élmények voltak. Korábbi ismeretségeink mellett emlékezetes beszélgetéseink voltak új útitársainkkal is. Reméljük, hogy új barátainkkal hasonló körülmények között hamarosan újra találkozhatunk.”

„Köszönjük a kellemes társaságot, és örömmel gondolunk a varázslatos római pillanatokra, a szép koncertekre, a közös ebédekre, vacsorákra, koktélozásokra.”

„Nagy kíváncsisággal és kissé szorongva indultam erre az útra. Még sohasem voltam a BFZ turnéján, senkit sem ismertem. Köszönöm a befogadást. Óriási élmény volt az út. Köszönet a szervezésért, a fantasztikus idegenvezetésért, a koncertekért. Szinte biztos, hogy újra megyek, ha tudok.”

„Mi is remekül éreztük magunkat: fantasztikus koncertek, Róma, kiváló társaság, remek történetek és prosecco minden mennyiségben – kell ennél több? Köszönjük a BFZ munkatársainak a szuper programot és a profi szervezést.”

Hamburg–Wuppertal, 2022

„Ezúton szeretném megköszönni, hogy részt vehettem a turnén – és szép csendben kísérhettem ezt a csodálatos zenekart (persze, nem hangszeren). Így egy icipicit részese lehettem annak, milyen fegyelmezetten utaznak és készülnek a zenészek, és milyen az, amikor a szervezőknek hirtelen meg kell oldaniuk minden felmerült problémát – és megoldják. Sikerült egy-két kedves emberrel beszélgetnem, rengeteg új dolgot tanultam. És a legmaradandóbb élmény, hogy kedvenc zenekaromat az alapító-karmester vezényletével hallhattam két olyan helyszínen, amely bakancslistás volt a számomra. Felejthetetlen volt mindkét koncert. Külön meglepetés ajándék volt, hogy a zenekar tagjai a párizsi koncert végén hosszú idő után újra ráadást énekeltek. Már nagyon hiányzott.”

Brugge, 2022

„A koncert utáni beszélgetéseken talán a leggyakrabban visszatérő mondat volt, hogy a zenekar olyan, mint egy nagy család. Nos, most közelről tapasztalhattuk, megélhettük, hogy ez nem üres szólam, hanem valóban így van. Megtisztelő volt a befogadó közeg, jó érzés, hogy erre a pár napra mi is családtagok lehettünk, és – amolyan távoli "rokonként" – kicsit magunk is a családhoz tartozónak vallhatjuk, érezhetjük magunkat.”

„Először éltünk ezzel a csodálatos lehetőséggel (bár a covid miatt két évvel az első elhatározás után). Egymásra rakódnak a dolgok: a kiváló műsor, a még nem látott hangversenyterem, a próbák élménye, a környezet (az épület, a város), az útitársak és leginkább a művészek közelsége. Picit tartottunk attól, hogy egy sűrű turné után a művészek számára nem lesz-e zavaró egy kis rajongó csoport. Nagy élmény volt a zenészekkel folytatott pár, spontán kialakult beszélgetés. Tapasztalhattuk, hogy nemcsak zseniális muzsikusok, hanem kiváló emberek is. Kicsit másként figyeljük őket ezután a színpadon is.”

Spoleto, 2022

„Nagyon jól éreztük magunkat, akárcsak a múltkor, és olyan jó volt, hogy az egész város velünk volt tele. Fagyizó zenészek, sétáló hangszerek, meg persze útitársak.”

„Ez a turné is életünk legszebb élményei között marad meg. Nagyon élveztünk minden koncertet, a főpróbát, a közös programokat. Különösen nagy élmény volt a próba, látni azt, ahogyan a zene születik és hogy milyen csodálatos alkotó és baráti közösség a BFZ. Számomra ez azért is volt felemelő érzés, mert megerősített abban, hogy mindent csak így, a lehető legmagasabb színvonalon érdemes csinálni. Köszönjük mindenkinek, akinek a munkája lehetővé tette ezeket az önfeledt napokat.”