hun/ eng
keresés
kosaram
Púder_bárszínház_011.jpg
Naptáramhoz adom

A zene éjszakája – Púder Bárszínház 21:00

2023
November16 21:00
Naptáramhoz adom

Program

Antonín Dvořákbio:
Humoreszkek, Op. 101, No. 7

Szergej Prokofjevbio:
1. (D-dúr) szimfónia, Op. 25 – Gavotte

Gioacchino Rossini:
Le rendez-vous de chasse

Camille Saint-Saënsbio:
Románc, Op. 37

Carl Maria von Weberbio:
Vadászkórus (A bűvös vadász című operából)

Nyikolaj Rimszkij-Korszakovbio:
A vajda – szvit, Op. 59 – Noktürn

Tom Jobin:
The Girl from Ipanema

Jacob Gade:
Jalousie (tangó)

Az eseményre asztalt foglalni ezen a linken lehet. Kérjük, foglalásában jelezze, hogy A zene éjszakája rendezvényre érkezik.

Közreműködők

Közreműködik

További információ

Az esemény körülbelül 45 perc hosszúságú.

Az eseményről

November 16-án a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei kilépnek a koncerttermekből, és belevetik magukat a budapesti éjszakába. Azzal az eltökélt szándékkal, hogy kivételes csütörtök estét szerezzenek Budapest legkedveltebb bárjai, kávézói és klubjai közönségének. Olyanoknak, akik talán ritkábban keresik ezt az élményt a koncerttermekben.

Idén immár hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai. A rendezvény idén a 150 éves Budapest születésnapját ünnepli. A sokhangú események szervezője a Budapest Brand és a Budapest 150 projekt, a Fesztiválzenekar ezúttal művészeti partnerként csatlakozik.

A fellépők köre a kezdeményezés történetében először nemzetközivé válik. A BFZ művészei mellett ezúttal hangszerükkel érkeznek kedvenc helyeikre a Zeneakadémia nemzetközi hallgatói, és a partnerországok követségei által szervezett fiatal külföldi művészek is.

A zene éjszakájának ingyenes minikoncertjei a Duna mindkét oldalán várják a zeneimádókat az ősz legkötetlenebb komolyzenei eseményén. Tucatnyi helyszínre költözik majd be a zene, nemcsak a belvárosban, hanem külsőbb kerületekben is. A fesztelen hangulatú minihangversenyek késő délután kezdődnek és egyes helyszíneken akár éjfélig tartanak. A részvétel mindenütt ingyenes, de ahol lehet, érdemes mihamarabb asztalt foglalni, mert a helyek hamar elfogynak.

Teljes leírás

Kategóriák