hun/ eng
keresés
kosaram
Lumen.jpg
Naptáramhoz adom

A zene éjszakája – Lumen 19:00

2023
November16 19:00
Naptáramhoz adom

Program

Grace Oforka:
Olorun

Grażyna Bacewicz:
Lengyel capriccio klarinétra és zongorára

Maria Elisabeth von Sachsen-Meiningen:
Románcok

Clémence de Grandval:
Két darab

Ida Gotkovsky:
Norvégiai képek

Germaine Tailleferre:
Arabeszk

Theresa Martin:
Napforduló – Nap; Tűz

Sarah Feigin:
Fantázia klarinétra és zongorára

Maria du Toit (klarinét), Vera Kooper (zongora)

A koncert helyszíne a különterem, helyfoglalás érkezési sorrendben.

További információ

Az esemény körülbelül 45 perc hosszúságú.

Az eseményről

November 16-án a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei kilépnek a koncerttermekből, és belevetik magukat a budapesti éjszakába. Azzal az eltökélt szándékkal, hogy kivételes csütörtök estét szerezzenek Budapest legkedveltebb bárjai, kávézói és klubjai közönségének. Olyanoknak, akik talán ritkábban keresik ezt az élményt a koncerttermekben.

Idén immár hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai. A rendezvény idén a 150 éves Budapest születésnapját ünnepli. A sokhangú események szervezője a Budapest Brand és a Budapest 150 projekt, a Fesztiválzenekar ezúttal művészeti partnerként csatlakozik.

A fellépők köre a kezdeményezés történetében először nemzetközivé válik. A BFZ művészei mellett ezúttal hangszerükkel érkeznek kedvenc helyeikre a Zeneakadémia nemzetközi hallgatói, és a partnerországok követségei által szervezett fiatal külföldi művészek is.

A zene éjszakájának ingyenes minikoncertjei a Duna mindkét oldalán várják a zeneimádókat az ősz legkötetlenebb komolyzenei eseményén. Tucatnyi helyszínre költözik majd be a zene, nemcsak a belvárosban, hanem külsőbb kerületekben is. A fesztelen hangulatú minihangversenyek késő délután kezdődnek és egyes helyszíneken akár éjfélig tartanak. A részvétel mindenütt ingyenes, de ahol lehet, érdemes mihamarabb asztalt foglalni, mert a helyek hamar elfogynak.

Teljes leírás

Kategóriák