hun/ eng
keresés
kosaram
Tomory Lajos Múzeum.jpg
Naptáramhoz adom

A zene éjszakája – Herrich-Kiss villa 18:00

2023
November16 18:00
Naptáramhoz adom

Program

Johann Sebastian Bachbio:
3. (E-dúr) partita, BWV 1006 – Prelude

Joaquin Rodrigo:
Sonata giocosa

Diar Aliu (gitár)

Heitor Villa-Lobos:
Öt prelűd

Tringa Sadiku (gitár)

Enrique Granados:
Spanyol táncok, Op. 37 – Villanesca; Andaluza

Diar Aliu, Tringa Sadiku (gitár)

Az eseményre a +36 (1) 290 1585 telefonszámon lehet regisztrálni.

További információ

Az esemény körülbelül 45 perc hosszúságú.

Az eseményről

November 16-án a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei kilépnek a koncerttermekből, és belevetik magukat a budapesti éjszakába. Azzal az eltökélt szándékkal, hogy kivételes csütörtök estét szerezzenek Budapest legkedveltebb bárjai, kávézói és klubjai közönségének. Olyanoknak, akik talán ritkábban keresik ezt az élményt a koncerttermekben.

Idén immár hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai. A rendezvény idén a 150 éves Budapest születésnapját ünnepli. A sokhangú események szervezője a Budapest Brand és a Budapest 150 projekt, a Fesztiválzenekar ezúttal művészeti partnerként csatlakozik.

A fellépők köre a kezdeményezés történetében először nemzetközivé válik. A BFZ művészei mellett ezúttal hangszerükkel érkeznek kedvenc helyeikre a Zeneakadémia nemzetközi hallgatói, és a partnerországok követségei által szervezett fiatal külföldi művészek is.

A zene éjszakájának ingyenes minikoncertjei a Duna mindkét oldalán várják a zeneimádókat az ősz legkötetlenebb komolyzenei eseményén. Tucatnyi helyszínre költözik majd be a zene, nemcsak a belvárosban, hanem külsőbb kerületekben is. A fesztelen hangulatú minihangversenyek késő délután kezdődnek és egyes helyszíneken akár éjfélig tartanak. A részvétel mindenütt ingyenes, de ahol lehet, érdemes mihamarabb asztalt foglalni, mert a helyek hamar elfogynak.

Teljes leírás

Kategóriák