hun/ eng
keresés
kosaram
Három_holló_001.jpg
Naptáramhoz adom

A zene éjszakája – Három Holló 19:00

2023
November16 19:00
Naptáramhoz adom

Program

Winsi (arhuaco dal, Ernesto "Teto" Ocampo átirata)

Terig Tucci:
Edelma (pasillo, Juan Sebastián Ortega átirata)

León Cardona:
Bambuquísimo (bambuco, Juan Pablo Muñoz átirata)

Ik’nusi (arhuaco dal, Ernesto "Teto" Ocampo átirata)

Lucas Saboya:
Despasillo, por favor! (pasillo)

Germán Darío Pérez:
Ancestro (bambuco, Ángela Calvo Ríos átirata)

Miguel Bocanegra:
Lina Linda (pasillo, Germán Posada átirata)

Álvaro Romero:
Los Doce (bambuco, Germán Posada átirata)

Juan Sebastián Ortega (hegedű), Daniel Giraldo Makovej (gitár, népzenei hangszerek), Angela Calvo Rios (oboa), Sebastián Ramírez (zongora)

További információ

Az esemény körülbelül 45 perc hosszúságú.

Az eseményről

November 16-án a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei kilépnek a koncerttermekből, és belevetik magukat a budapesti éjszakába. Azzal az eltökélt szándékkal, hogy kivételes csütörtök estét szerezzenek Budapest legkedveltebb bárjai, kávézói és klubjai közönségének. Olyanoknak, akik talán ritkábban keresik ezt az élményt a koncerttermekben.

Idén immár hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai. A rendezvény idén a 150 éves Budapest születésnapját ünnepli. A sokhangú események szervezője a Budapest Brand és a Budapest 150 projekt, a Fesztiválzenekar ezúttal művészeti partnerként csatlakozik.

A fellépők köre a kezdeményezés történetében először nemzetközivé válik. A BFZ művészei mellett ezúttal hangszerükkel érkeznek kedvenc helyeikre a Zeneakadémia nemzetközi hallgatói, és a partnerországok követségei által szervezett fiatal külföldi művészek is.

A zene éjszakájának ingyenes minikoncertjei a Duna mindkét oldalán várják a zeneimádókat az ősz legkötetlenebb komolyzenei eseményén. Tucatnyi helyszínre költözik majd be a zene, nemcsak a belvárosban, hanem külsőbb kerületekben is. A fesztelen hangulatú minihangversenyek késő délután kezdődnek és egyes helyszíneken akár éjfélig tartanak. A részvétel mindenütt ingyenes, de ahol lehet, érdemes mihamarabb asztalt foglalni, mert a helyek hamar elfogynak.

Teljes leírás

Kategóriák