hun/ eng
keresés
kosaram
BFZ_Siofok-2464.jpg

Program

Heinrich Schütz:

Der Herr ist mein Hirt, SWV 398

Johann Rosenmüller:

Treiffet ihr Himmel von oben, RWV.E1

Johann Christoph Bach:

Lamento „Wie bist du denn, o Gott”

Johann Sebastian Bachbio:

Ach, lieben Christen, seid getrost, BWV 114

Az elhangzó művek eredeti szövege és magyar fordítása ide kattintva érhető el.

Közreműködők

További információ

Az esemény körülbelül 1,0 óra hosszúságú.

Az eseményről

A Budapesti Fesztiválzenekar számára különösen fontos a közösségépítés. Az elmúlt több mint harminc évben a zenekar és közönsége nagy, zeneszerető családdá nőtte ki magát, amely folyamatosan bővül, és együtt éli át az évek során megszületett egység erejét.
Közösségi Heteink egyik célja ennek a családnak a gyarapítása, a már meglévő közösségek összekovácsolása és megerősítése, illetve újak létrehozása a zene erejével. Rengeteg olyan muzsikára nyitott ember él az országban, akit csak a kilométerek és az idő hiánya választ el a BFZ nyújtotta élménytől. Nekik is segítünk azzal, hogy a helyi templomokba visszük ingyenes koncertjeinket. Művészeink a nagyzenekari játék mellett folyamatosan új kihívásokat keresnek.
Öt évvel ezelőtt alakult meg autentikus barokk hangszereken játszó régizenei együttesünk, amelynek produkciói meghatározó részét képezik évadunknak és közösségi tevékenységünknek is. S mi illene a barokk zenéhez jobban, mint egy templom szellemisége, hangulata és akusztikája? Templomi koncertsorozatunkat 2014 nyarán indítottuk útjára, azóta katolikus, református és evangélikus közösségeket is felkerestünk. Legelső hangversenyünket a budapesti Deák téri templomban adtuk; országjárásunk alatt sok helyen megfordultunk Pannonhalmától Soltvadkerten át Sellyéig, sőt egy kis erdélyi faluig, Kaplonyig is eljutottunk.
Programsorozatunk az első másfél évben Bach kantátáira épült; a repertoár később további barokk zeneszerzők műveivel és új műfajokkal bővült. A Fesztiválzenekar örömmel ápolja ezt a nagy múltú zenei tradíciót, és boldogan osztja meg az arra nyitottakkal.

Teljes leírás