hun/ eng
keresés
kosaram
Zenével töltjük meg az Aquincumi Múzeumot

Közlemény

Zenével töltjük meg az Aquincumi Múzeumot

A Budapesti Fesztiválzenekar Zenei vásár és családi napja ingyenes programokkal várja a családokat június 15-én az Aquincumi Múzeum és Régészeti Parkban. A programok 10.30-tól 18.00 óráig zenével töltik meg a múzeum napos és árnyas szegleteit, időnként még a termeit is. E különleges napon néhány a koncerteken hallott hangszert is ki lehet próbálni, sőt táncokat, játékokat, finomságokat és még elektromos autót is.

A BFZ Zenei vásár és családi napján minden órában elkezdődik egy kamarakoncert. A zenekar gyerekeknek szóló koncertformái és kezdeményezései mind bemutatkoznak. Akik régóta szeretnének bejutni a mindig teltházas Kakaókoncertekre, most ingyen megtehetik. A gyerekek, akik az iskolájukban nem találkoztak a Zenevár programmal, ezúttal szabadtéren követhetik a Brémai muzsikusok kalandjait. Részesei lehetnek az interaktív Hangszerkóstolónak is, ahol kézbe vehetnek bizonyos hangszereket, és megkísérelhetik megszólaltatni azokat a BFZ muzsikusainak segítségével. Talán éppen a családi napon talál egymásra egy zenélni vágyó kisgyerek és a hangszere.

A rengeteg zene mellett a SZETT Egyesület művészei kézműves foglalkozásokat is kínálnak a kicsiknek, pompom készítést és szövést, és nem marad el a családi rendezvények elengedhetetlen szereplője, a csillámtetkó sem. A nyomozó kedvű gyerekek a múzeum egész területén kereshetik egy zenei tárgyú keresztrejtvény elrejtett kérdéseit.

A családi nap nagyobbaknak szóló koncertkínálata is sokszínűen alakul. Felcsendülnek elegáns barokk művek, elhangzik Dvořák egyik vonósnégyese, és fellép a Fesztiválzenekar kedvelt népzenei triója, Kádár István, Szabó András és Fejérvári Zsolt is, produkciójukhoz néptáncoktatás is csatlakozik. A BFZ ütőhangszeres művészei az egész család számára szórakoztatóan mutatják meg a ritmus erejét, a zenekar rézfúvósai pedig a dzsessz irányába kalandoznak.

A Fesztiválzenekar céges partnerei a fenntarthatósághoz kapcsolódó programmal készülnek. Az AutoWallis két itthon is nagy érdeklődéssel várt kínai elektromos modelljét, a BYD Atto3-at és a BYD Dolphint is bemutatja. Az autókba be lehet ülni, és későbbi tesztvezetésre is gyűjtenek feliratkozókat a rendezvényen. Az Eisberg ízletes és játékos programot kínál a gyerekeknek, zöldségekből faraghatnak formákat, és meg is kóstolhatják a legváltozatosabb salátakeverékeket.

A Fővárosi Önkormányzat által támogatott ingyenes rendezvényen 10.30-kor nyitják a kaput. A BFZ standjánál a 2024–25-ös évad bérletek mellett már az egyes koncertekre szóló jegyek is megvásárolhatók lesznek, ahogy a búcsúzó jubileumi évad emlékalbuma, és a nemzetközileg ünnepelt, új Eroica-felvétel is.

A RÉSZLETES PROGRAMOT ITT TALÁLJÁK.

A FACEBOOK-ESEMÉNYHEZ ITT CSATLAKOZHATNAK.