hun/ eng
keresés
kosaram
Visszaszámlálás: több muzsikusunk is szólista-lehetőséget kap a következő évadban

Visszaszámlálás: több muzsikusunk is szólista-lehetőséget kap a következő évadban

Közeledik a nap, amikor nyilvánosságra hozzuk 2024-25-ös évadunk teljes programját. A Fesztiválzenekar ismerői tudják, hogy a Végh Sándorról elnevezett belső versenyünk győztesei rendre lehetőséget kapnak, hogy szólistaként álljanak a közönség elé a következő évadban. Bár a szezon programja még titok, az már biztos, hogy a három győztes szólistaként is szerepel benne, és azt is tudjuk, mit adnak majd elő.

A 2023-24-es évad Végh Sándor Versenyének döntőjét a BFZ Selmeci utcai próbatermében tartottuk január 6-án. A háromfős zsűrit ezúttal Katharina Wincor karmester, Almási Zoltán hegedűművész és Lakatos György fagottművész alkották. A döntő előadásai alapján három győztest választottak ki, akik között helyezés szerint nem tettek különbséget.

A 2024-25-ös évadban Kádár István hegedűművészünk koncerten mutathatja be a kitűnő kortárs zeneszerző, Kovács Zoltán 2. hegedűversenyét.

Andrea Caputo klarinétművészünk Carl Maria von Weber f-moll klarinétversenyét játszhatja majd el.

És végül fiatal csellóművészünk, Alma Hernán Benedí az egyik Bach-fiú, Carl Philipp Emanuel a-moll csellóversenyét adhatja elő a közelgő évad egyik barokk koncertjén.

A zsűri a verseny kiemelkedő idei produkciói miatt úgy döntött, hogy további muzsikusokat is díjaz. A BFZ közönsége arra számíthat, hogy Berger Márta oboaművészünkkel és a Jóföldi Anett, Csalló Roland kettőssel is szólista szerepkörben találkozhat a jövőben.