hun/ eng
keresés
kosaram
Reveláció, csoda: mintha visszatért volna a „békebeli” koncert-rutin

Egyéb

Reveláció, csoda: mintha visszatért volna a „békebeli” koncert-rutin

Támogatóinkat kérdeztük

Hihetetlen boldogsággal tölt el mindannyiunkat – a BFZ muzsikusait és stábját egyaránt –, hogy hosszú szünet után ismét több koncerten is találkozhattunk közönségünkkel. Támogatói Klubunk tagjait arról kérdeztük, milyen élmény volt szeptemberben újra élőben hallani a Fesztiválzenekart. Köszönjük az értékes válaszokat, és hogy kitartanak mellettünk. Találkozzunk október 13-án vagy 14-én a Zeneakadémián!

Lelki feltöltődés

Nagyon köszönöm, hogy részese lehettem a két koncertnek, amit hallottam! Már nagyon kellett, hogy kiszakadva a jelenlegi nehéz helyzetből, lelkileg feltöltődve könnyebben vegyük a még ránk váró nehézségeket. A gyönyörű koncerteket köszönöm, minden elismerésem a Fesztiválzenekarnak!

Üdvözlettel, dr. Szent-Martoni Mária Magdolna

Lenyűgöző volt a Vasárnapi Kamara

Szeretnénk megköszönni a vasárnapi koncertet. Igazán lenyűgöző volt!! Úgy gondoljuk, ez volt a legjobb Vasárnapi Kamara, amit valaha is hallottunk, bár volt belőle bőven kitűnő előadás. Az a-moll szonátában Fejérvári Zsolt elképesztő teljesítményt nyújtott, mind zeneileg, mind technikailag. Persze eddig is tudtuk, hogy mire képes, de ez csodálatos volt!

Az oktett pedig minden képzeletet felülmúlt. Már önmagában az a tény, hogy a szólamvezetők vállalták a fellépést, és együtt játszottak, ezzel egy hihetetlen színvonalú előadást alapoztak meg. Persze a darab is kitűnő, de ilyen kivitelezésben lélegzetvisszafojtva hallgattam végig.

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek! Glatt Gábor

Nagy élmény

Nagyon örültünk, hogy újra hallhattuk az általunk nagyon tisztelt és elismert zenekart, már hiányzott az „élő” zene. Az eddig elhangzott két Müpa-koncert, valamint az elmúlt vasárnap délutáni bónuszkoncert nagy élményt jelentettek. Bízunk benne, hogy a további előadások sem maradnak el. Kívánunk mindannyiuknak jó egészséget, sikeres előadásokat és kitartást:

dr. Ármay Zsuzsanna és Apáthy István

„Újra és újra meglepnek a remek megoldások”

Óriási öröm volt ismét élőben hallgatni egy BFZ-koncertet. Sajnos a második bérleti előadáson (szeptember 26.) a közönségnek csak kb. 30%-a volt jelen. Ezt nagyon rosszul éltük meg annak ellenére, hogy a közös zenehallgatás mindig jobb, mint otthon a CD. Haydn a „megszokott formáját hozta”, Brittentől egy kicsit tartottam, de kellemes meglepetés volt mindkét zenemű. Viszont MacMillan alatt csak azért nem aludtam el, mert nem illik. Nagyon sajnáltam az előadó zenekart és karmestert, nagyon megterhelő lehetett maszkban játszani. Mindig újra és újra meglepnek a remek megoldások: az eltűnő és visszaosonó kürtös nagy szenzációt keltett. Annak reményében, hogy novemberben már kellemesebb körülmények között találkozunk élőben is, szívélyes üdvözlettel:

Matos Lilla

A taps a BFZ bátorságának és a mi reményünknek szólt

Nagyon élveztem a szeptemberi koncerteket. Reiner B bérletem mindkét előadásán ott voltam. A taps nemcsak a produkcióknak szólt, hanem az önök bátorságának is, és a reményünknek, hogy majd újra találkozhatunk.

Üdvözlettel, Veress Mariann

„A félig telt teremben úgy zúgott a taps, mintha tele lett volna”

Mindkét nagyzenekari koncerten ott voltam, és megszakadt a szívem, hogy olyan kevesen voltak. Ennek ellenére – nagy örömömre – igen jó hangulatú hangversenyek voltak, és a félig telt teremben úgy zúgott a taps, mintha tele lett volna. Én annyira vártam már az élő zenélést, hogy csak a megkapott kór tudott volna megakadályozni abban, hogy ott legyek. Én attól lettem volna beteg, ha nem mehetek el, ez ugyanis védtelen állapotba hozta volna az immunrendszeremet. (Azt sem értem, hogy ha a vásárlástól, kávézástól, fagyinyalástól, tömegközlekedéstől nem félnek az emberek, akkor a hangversenytől miért félnek?)

Garai Anikó

Nagyra értékeljük, hogy nem csak klasszikusokat játszanak, hanem még soha nem hallott műveket is

Kimondhatatlan élményt jelentett, hogy a számos kitűnő Karanténest után végre élő zenét hallhattunk. Öröm volt újra látni muzsikusaikat és Fischer Ivánt. Nagyra értékeljük, hogy nem csak klasszikusokat játszanak, hanem még soha nem hallott műveket is, most például Nagy-Britanniából. Különleges élmény volt két kamaraestet is hallani. Ezeken szinte testközelből láttuk és hallgattuk kiváló zenészeiket. Remélem, hogy a következő, novemberi hangversenyre is el tudunk menni, bár aggasztóak a legutóbbi napok járványhírei. Vigyázzanak magukra!

Korodi Mihály

Reveláció, csoda: mintha visszatért volna a „békebeli” koncert-rutin

Fantasztikus volt!!! Már a próbatermi élő koncert is reveláció volt, a Müpában meg valami csoda. Mintha visszatért volna a „békebeli” koncertrutin. Nagyon köszönjük! Jó egészséget kívánva várjuk a novembert.

Kedvenc zenekarom

Reiner bérlet tulajdonosként mindkét szeptemberi koncertet végigélveztük férjemmel, a szünetben a teraszon némi maszknélküliséget utaltunk ki magunknak, de a 2 méteres biztonsági távolságot természetesen betartottuk. Barátaink még nem mertek velünk tartani, talán legközelebb...A zenekarnak további sikeres koncertezést, tartós és jó egészséget kívánok! Nagy tisztelettel és szeretettel,

Bein Klára

Fotónk illusztráció, 2018 novemberében készült.