BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Vizin Viktória

Vizin Viktória az egyik legszenvedélyesebb mezzoszoprán énekesnő. Neve gyakran látható a világ olyan rangos operaházainak színlapjain, mint a Metropolitan Opera, a Magyar Állami Operaház, vagy a londoni Királyi Operaház.

Vizin Viktória Kecskeméten született, és a szegedi Liszt Ferenc Zeneművészeti Konzervatóriumban tanult. 1996-ban megnyerte a kolozsvári Nicolae Bretan Nemzetközi Énekversenyt. 2001-ben szerzett mesterdiplomát és PhD-fokozatot Romániában.

Az elmúlt három évadban izgalmas drámai mezzoszoprán-repertoárt épített ki. Nagy sikerrel énekelte Flosshilde (A Rajna kincse, Az istenek alkonya), az első Norna (Az istenek alkonya) és Schwertleite (A valkür) szerepét. Új repertoárja mellett 2012-ben énekelte századszor Carment a Magyar Állami Operaházban, és fellépett A kékszakállú herceg vára Juditjaként a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon 2013-ban.

Vizin Viktória nagy kritikai sikert aratott, amikor bemutatta A boszorkány című kortárs operát, amelyben nemcsak énekelt, de létrehozásában librettistaként is közreműködött. (Nemzetközi Kodály Fesztivál, 2013)

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése