BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Neuszerova, Eva

oboa

2010 óta a Budapesti Fesztiválzenekar tagja. Zenei képzését a bratislavai konzervatóriumban kezdte, ahol a „legkiválóbb hallgató” kitüntetéssel jutalmazták. Hamarosan a Nemzeti Fafúvóserseny első díját is megkapta, majd különdíjat nyert a 20. századi szlovák kortárs zene legjobb előadójaként.
A Prágai Előadóművészeti Egyetemen szerzett diplomát. Ezt követően Christian Wetzel tanítványaként folytatta tanulmányait Lipcsében és Kölnben. Stefan Schilli, Jacques Tys, Hansjörg Schellenberger és Jean-Louis Capezzali mesterkurzusait is elvégezte.
A kamaramuzsikálás mellett már 14 éves korától kezdve számos híres nagyzenekarban is fellépett. A Stuttgarti Rádió Szimfonikus Zenekara, a Rajnai Német Opera, a hamburgi Ensemble Resonanz, a Müncheni Kamarazenekar és még sok más együttes oboistájaként dolgozott, többek között Herbert Blomstedt és Jakub Hrusa karmesterek vezetésével. Vendégmuzsikusként vezette a Malmői Szimfonikus Zenekar és a dán Dél-jyllandi Szimfonikus Zenekar oboaszólamát. A spanyol Orquestra de la Comunitat Valencianával is föllépett Riccardo Chailly vezénylése mellett.
Jelenleg a BFZ oboistájaként, valamint a Tamperei Filharmonikus Zenekar oboaszólamvezetőjeként muzsikál.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése