BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Komlósi Ildikó

Komlósi Ildikó mezzoszoprán diplomáját a Zeneakadémián szerezte, majd Londonban a Guildhall School of Musicban, illetve a milánói Scalában képezte magát tovább. 1986-ban megnyerte a Pavarotti-énekversenyt, majd a világhírű tenor partnereként Verdi Requiemjével debütált Amerikában, Lorin Maazel vezényletével. Sorozatos versenygyőzelmek után Bécsben, Frankfurtban, majd 1990-től a milánói Scalában aratott sikereket. Folyamatosan érkeznek felkérései a világ legrangosabb operaházaitól, mint a New York-i Metropolitan, a londoni Covent Garden, a milánói Scala vagy a berlini Deutsche Oper.

Az utóbbi évek legfontosabb sikerei közé tartozik a Zeffirelli által rendezett Aida,  amely a Scala 2006-os évadnyitó előadása volt, és a Covent Garden-beli Aida, amit Robert Wilson rendezett és  Antonio Pappano dirigált. 15 éve állandó vendége a Veronai Arénának, ahol nagy sikerrel énekli Carmen, Amneris, Santuzza és Laura szerepét. 2010-ben a Metropolitan fennállásának 125. évfordulóján, az évadnyitó előadásban aratott sikert, 2013 decemberében pedig Az árnyék nélküli asszony Amme szerepében nyerte el ismét a Met közönségének elismerését. A rengeteg külföldi szereplés mellett rendszeresen énekel a Magyar Állami Operaházban is.

Egyik kedvenc szerepét, Bartók Juditját több mint 150-szer énekelte a világ minden táján, a 150. előadást a Scalában ünnepelte 2015 szeptemberében. Fischer Iván vezényletével, Polgár László partnereként a művet CD-re is rögzítette a Decca gondozásában.

Összes zenész megtekintése