BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Jeanine De Bique

Jeanine De Bique Trinidad és Tobago-i származású szoprán korábban a bécsi Staatsoper tagja volt. 2017-ben nagy sikerrel debütált a Salzburgi Ünnepi Játékokon a Peter Sellars új rendezésében bemutatott Titus kegyelmében Annius szerepében, és a BBC Promson a Chineke! Zenekarral Händel műveiben. Ezután a MusicAeternával koncertezett Európa-szerte a Teodor Currentzis által vezényelt Titus kegyelmével.

A közelmúlt kiemelkedő eseményei közé tartozik a Rodelinda a Lille-i Operában és a Champs-Elysées Színházban, Arvo Pärt Como cierva sedienta című művének előadása a Fischer Iván által vezényelt berlini Konzerthausorchesterrel, debütálása Anniusként az amszterdami Holland Nemzeti Operában, Rachel szerepe Kurt Weill Az ígéret útja című darabjában az MDR Szimfonikus Zenekarral Kristjan Jaervi vezényletével, valamint Brahms Német requiemje a Müncheni Filharmonikusokkal és Lorin Maazellel.

A 2018/19-es évad fontos fellépései többek között: Mahler: IV. szimfónia Currentzis-szel és a MusicAeternával Münchenben, Milánóban, Szentpéterváron és Budapesten, újévi koncert a berlini Német Szimfonikus Zenekarral, és Händel Messiása a Melbourne-i Szimfonikus Zenekarral. Emellett Jeanine De Bique visszatér a Holland Nemzeti Operába, ahol Michael Hamel Caruso Kubában című operájának világpremierjén a címszerepet, Aidát énekli, és ismét fellép a BBC Promson is.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése