BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Arabella Steinbacher

hegedű

„Gyöngédség és lobogás egyensúlya [...]. Kifinomult technikája és változatosságával gyönyörködtető hangszíne nagyszerű hegedűművésszé teszik.” (Allan Kozinn / New York Times)

Arabella Steinbacher napjaink egyik legjelentősebb hegedűművésze, aki kiterjedt repertoárjának köszönhetően világszerte ismert. Olyan zenekarokkal játszik, mint a Bostoni Szimfonikus Zenekar, a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekara, a Clevelandi Zenekar, a lipcsei Gewandhausorchester, a New York-i Filharmonikus Zenekar, az NHK Szimfonikus Zenekar, az Orchestre de Paris és a drezdai Staatskapelle, s olyan karmesterekkel lép fel, mint az időközben elhunyt Lorin Maazel, Christoph von Dohnányi, Riccardo Chailly, Herbert Blomstedt, Christoph Eschenbach, Charles Dutoit, Marek Janowski, Yannick Nézet-Séguin és Thomas Hengelbrock.

„Fantasies, Rhapsodies and Daydreams” („Fantáziák, rapszódiák és álmodozások”) című legújabb lemezfelvétele a Monte-carlói Filharmonikus Zenekarral és Lawrence Fosterrel 2016 őszén jelent meg a Pentatone Classics kiadásában. Számos nemzetközi és országos zenei díj és jelölés mellett kétszer részesült ECHO Klassik-díjban.

CARE-nagykövetként Arabella Steinbacher folyamatosan segíti a rászorulókat. 2011 decemberében a cunamikatasztrófa áldozatainak emlékére Japánban turnézott. A turné során készült felvételek később az „Arabella Steinbacher – Music of Hope” („Arabella Steinbacher – A remény zenéje”) című DVD-n jelentek meg a Nightberry kiadásában.

Arabella Steinbacher egy 1716-ban készült „Booth” Stradivarin játszik, amelyet a Nippon Music Foundation bocsátott rendelkezésére.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése