BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Ambrogio Maestri

Maestri a nemzetközi zenei élet egyik legelismertebb baritonja; a világ legrangosabb operaházaiban lép fel (Metropolitan, Párizsi Opera, Covent Garden, Bécsi Állami Operaház, Berlini Állami Operaház).

Olyan világhírű karmesterekkel dolgozott együtt, mint Zubin Mehta, Daniele Gatti, Daniel Oren, Fabio Luisi, Antonio Pappano, Jeffrey Tate, Nello Santi, Marcello Viotti, Marco Armiliato, Gianandrea Noseda, Renato Palumbo, Daniel Harding, valamint olyan rendezőkkel, mint Franco Zeffirelli, Robert Carsen, Graham Vick, Peter Stein, Bob Wilson, Larent Pelly, Mario Martone, Hugo De Ana és Bartlett Sher.

Az elmúlt négy évét főként Puccini művei és a verista operák uralták; szerepelt a Toscában, a Parasztbecsületben és a Bajazzókban. 2012-ben Ferzan Ozpetek rendező, akivel Maestri a Maggio Musicale Fiorentino fesztiválon bemutatott Aidában működött együtt, szerepet ajánlott neki a Titokzatos társulat című filmjében.

2013-ban Verdi születésének kétszázadik évfordulója emblematikussá avatta Maestri Falstaff-alakítását a milánói Scalában, a Párizsi Állami Operaházban, a Zürichi Operaházban, a Salzburgi Ünnepi Játékokon, Münchenben, Tokióban, valamint a New York-i Metropolitan Operaházban, ahol 200-ik fellépését ünnepelte ebben a szerepben.

Jövőbeni tervei között szerepel a Tosca Berlinben, az Adriana Lecouvreur New York-ban, a Don Pasquale Milánóban és Bécsben, a Rigoletto és az Otello Los Angelesben, a Falstaff Bécsben, valamint a Triptichon a Gianni Schicchivel Münchenben.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése