hun/ eng
search
my basket
Daniel Boico

Daniel Boico

Az izraeli származású művész Párizsban és az Amerikai Egyesült Államokban nevelkedett (édesapja, Fima Boico az Izreali Filharmonikus Zenekar szólamvezető hegedűse, az Orchestre de Paris koncertmestere és a Fine Arts Quartet tagja volt). Az eredetileg operaénekesnek készülő Boico végül a karmesteri pályát választotta, mikor felvételt nyert a legendás orosz karnagy, Ilya Musin osztályába, a Szentpétervári Rimsky-Korsakov Konzervatóriumba. 1995 óta aktív karmester.

1996-ban döntőse és díjazottja volt a Prokofjev, Pedrotti, and Cadaques Nemzetközi Karmesterversenynek, ahol már olyan szólistákkal volt alkalma a közös munkára, mint Daniel Barenboim, Itzhak Perlman vagy Gil Shaham.

A karnagy számos világhírű koncertteremben színpadra lépett már, többek között a Berliner Philharmonie-ben, a New York-i Avery Fisher Hallban, a Chicago Symphony Centerben, a tel-avivi Mann Auditoriumban és a moszkvai Csajkovszkij Hangversenyteremben. Számtalan világszinten elismert zenekart vezényelt már, dolgozott együtt a londoni Royal Filharmonikus Zenekarral, a Német Szimfonikus Zenekarral, az Izraeli Filharmonikus Zenekarral, Moszkvai Filharmonikusokkal, valamint a Chicagói Szimfonikus Zenekarral és a New York-i Filharmonikusokkal is.

Több világelső zenekar munkájában művészeti és zenei vezetőként is részt vett, így a MÁV Szimfonikusokhoz, a New York-i Filharmonikusokkal, a Chicagói Szimfonikus Zenekarral – ahol Daniel Barenboim mellett dolgozott –, valamint jó néhány, egyesült államokbeli szimfonikus zenekarral eltöltött évek tapasztalatával érkezik. Zenekarunk művészeti vezetését a 2019/2020-as évadtól látja el.