hun/ eng
keresés
kosaram
Andrew Staples

Andrew Staples

tenor

A generációja egyik legsokoldalúbb tenorjának tartott Andrew Staples olyan neves karmesterekkel lép fel, mint Rattle, Harding, Davis és Nézet-Séguin, és rendszeresen koncertezik a Berlini Filharmonikusokkal, a Bécsi Filharmonikusokkal, a Svéd Rádiózenekarral, a Bajor Rádió Zenekarával, az Orchestre de Paris-val, a Santa Cecilia Akadémia zenekarával, valamint a Londoni Szimfonikus Zenekarral.

A Fidelio Jaquinójaként debütált a londoni Királyi Operaházban, ahová később Flamand (Capriccio), Tamino (A varázsfuvola), Artabanes (Artaxerxes) és Narraboth (Salome) szerepeiben tért vissza. Énekelte a Don Giovanni Don Ottavióját a Salzburgi Ünnepi Játékokon, és A varázsfuvola Taminóját a Luzerni Fesztiválon, Drottningholmban Daniel Hardinggal, valamint a chicagói Lyric Opera színpadán.

Az idei szezonban először lép fel Idomeneo szerepében a Berlini Állami Operaházban, valamint debütál a Wozzeck Andreseként a Metropolitan Operában és a Kátya Kabanova Tyihonjaként a Római Operában. A közeljövőben visszatér a chicagói Lyric Operába és a Berlini Állami Operaházba is, valamint koncerteket ad a Bajor Rádió Zenekarával.

Felvételei között megtalálhatjuk a Billy Buddot Daniel Hardinggal és a Londoni Szimfonikus Zenekarral, Schumann Az éden és a péri című oratóriumát szintén a Londoni Szimfonikus Zenekarral és Sir Simon Rattle-lel (LSO Live); Stravinsky Perséphonéját Esa-Pekka Salonennel (Pentatone); a Grammy-díjra jelölt Doctor Atomic című operát a BBC Szimfonikus Zenekarával és John Adams vezényletével; valamint a The Dream of Gerontius című oratóriumot Barenboimmal és a Berlini Staatskapellével.