BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Turnék

Az újságírók gyakran élnek olyan kifejezésekkel, mint „tökéletes” vagy „egyedülálló”. A BFZ koncertjei után a közösségi médiát elözönlik az elismerő, meleg hangvételű kommentek, a rangos európai helyszíneken örömmel fogadják az együttest újra és újra. A zenészek sokszor érzik úgy, hogy a lelkes közönség nem pusztán újabb és újabb ráadást követel a koncertek végén, hanem egyszerűen nem akarja elengedni őket a színpadról.

A hangos tetszésnyilvánítás és a tapsvihar azonban megterhelő is lehet. Ezért, akárcsak itthon, az autizmussal és egyéb fejlődési rendellenességekkel élő fiataloknak és családjuknak New Yorkban is érzékszervkímélő hangversenyt szerveztünk. Ez a különleges hallgatóság ugyanúgy fontos számunkra: azt szeretnénk, hogy mindenki élvezhesse a BFZ koncertjeit. Ebben áll a zenekar ereje, amellyel országtól függetlenül bármilyen közönséget képes megszólítani.

A 2018–2019-es évadban visszatérünk Londonba, elindítjuk új, izgalmas operafesztiválunkat Vicenzában, Schiff Andrással közös, Beethoven zongoraversenyeit Dvořák zenekari műveivel párosító koncertsorozatunk első részével pedig bejárjuk Európát. Fellépünk az amszterdami Concertgebouw-ban, majd két Bartókműsorral (benne a Kékszakállú herceg várával és a Concertóval) térünk vissza New Yorkba – ezúttal a Carnegie Hallba. Ezt a programot Párizsba, Hamburgba és Luxembourgba is elvisszük.

Minden koncert új és egyedi találkozás, amit Fischer Iván és a BFZ muzsikusai képtelenek megunni. Az együttest mindenütt tárt karokkal várják, és a világ vezető zenekarai között tartják számon.

Turnék a 2018–2019-es évadban: