BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Turnék

„Bizony lenyűgöző, hogy itt egy zenekar, amelyik tényleg örül annak, amit csinál, és ezt a lehető legközvetlenebbül akarja kommunikálni, bőkezűen megosztva tehetségét és szellemét” – olvashattuk egy lelkes beszámolóban a BBC Promson adott koncertünk után.

Az újságírók a Fesztiválzenekart hallgatva gyakran élnek olyan kifejezésekkel, mint „tökéletes” vagy „egyedülálló”. A rangos európai és amerikai helyszíneken újra és újra visszavárnak minket. Közönségünk nem pusztán még több ráadást követel a hangversenyek végén, hanem egyszerűen nem akarja elengedni az együttest a színpadról.

Akármerre is járunk, mindig sikerül meglepnünk a közönséget azzal, hogy nemcsak zenekar vagyunk: muzsikusaink kórusként is megállják a helyüket. „Aki idáig brácsázott, most egyszer csak a fuvola mellé áll. És ekkor énekelni kezdenek: hangszeres kíséret nélkül, csengő tisztasággal, remek, mindent túlszárnyaló szoprán hangon. (...) Döbbenetes!” – írta a Süddeutsche Zeitung kritikusa.

Az idei szezon egyik fénypontja, hogy 1998 óta először játszunk a Hollywood Bowlban. A New York-i Lincoln Centerben kétszer is megfordulunk egy évadon belül, ahogy a hamburgi Elbphilharmonie-ban és a londoni Barbicanben is visszatérő vendégek leszünk. Nagy öröm számunkra, hogy ismét együtt turnézhatunk Schiff Andrással, és újra játszhatunk Belgium egyik legnagyobb és legrangosabb klasszikus zenei rendezvénysorozatán, a Klarafestivalon.

Folytatódik a 2018-ban Fischer Iván által alapított Vicenzai Operafesztivál, ahol ezúttal az operaelőadások mellett közösségi kamarakoncerteket is adunk. Azt szeretnénk, hogy mindenki élvezhesse a BFZ koncertjeit. Ebben áll a zenekar bámulatos ereje, amellyel országtól függetlenül bármilyen közönséget képes megszólítani. Együtt, közösségben mindenütt otthon vagyunk.

Erdődy Orsolya ügyvezető igazgatóhelyettes

 

Következő turnék: