BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Páratlan koncertek pároknak

Három koncert, három hangulat a Fesztiválzenekarral szerelmeseknek. Élmények Valentin napra.

Stravinsky: vad, modern, elkábít

február 17–18–19., Müpa

Igor Stravinsky megváltoztatta a zenetörténelmet sokkoló, modern nyelvezetével. Provokatív volt és pimasz, okos és humoros. Híveit és ellenfeleit is zavarba hozta állandóan változó stílusával. A Fesztiválzenekar a szerző legnépszerűbb darabjaival és néhány ritkasággal készül februári koncertjeire. Az igazi nagyvadak közül elhangzik a Zsoltárszimfónia és a Tavaszi áldozat is, ami Fischer Iván karmester szavaival élve „olyan, mintha egy kábítószer hatása alatt hallgatnánk”.

További információ és jegyvásárlás itt!

Francia bohémvilág, romantika

február 27–28. + március 2., Müpa

Az elbűvölő francia bohémvilágból az orosz népmesék miliőjébe repít a koncert, amelyen az izraeli karmester, Pinchas Steinberg kalauzol végig. Bizet elbűvölő szimfóniája fiatalos lendülettel, Sosztakovics csellóversenye személyes vallomással kecsegtet. A hangverseny a romantikus zene egyik leghíresebb darabjával, az Egy kiállítás képeivel zárul. Az est szólistája Alekszandr Knyazev, akit Rosztropovics méltó utódjának tartanak. Március 2-i, délutáni koncertünket szeretettel ajánljuk gyerekeknek is.

További információ és jegyvásárlás itt!

Egy koncert tele napsütéssel

március 7–8., Zeneakadémia

Hév, könnyed elegancia és sok-sok zsenialitás. Tavaszköszöntő márciusi hangversenyünkön elhangzik Haydn humorral teli 80. szimfóniája, egy fényes és ünnepélyes, hegedűszólókkal tarkított Mozart-szerenád, és egy különleges tubaverseny, amelyben egy pillanat alatt megváltozhat minden.

További információ és jegyvásárlás itt!