BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Yvonne Naef

A zene iránti elhivatottságáról és sötét tónusú, átütő erejű mezzoszoprán hangjáról híres svájci énekesnő világszerte a legrangosabb operaházak és koncerthelyszínek – így többek közt a Metropolitan, a Párizsi Opera, a londoni Királyi Operaház, a Bécsi Állami Operaház, a Hamburgi Állami Operaház, a Berlini Állami Operaház, a Zürichi Operaház, a Salzburgi Ünnepi Játékok, a Bécsi Musikverein és Konzerthaus, a Berlini Filharmonikusok, a Royal Albert Hall és a Carnegie Hall – rendszeres fellépője. Széles repertoárja a barokk művektől egészen a kortárs darabokig terjed. Olyan karmesterekkel dolgozik együtt, mint Alain Altinoglu, Szemjon Bicskov, Douglas Boyd, Charles Dutoit, Christoph Eschenbach, Vlagyimir Fedoszejev, Fischer Iván, Daniele Gatti, Bernard Haitink, Marc Minkowski, Ozava Szeidzsi, Mariss Jansons, Michael Tilson Thomas és Franz Welser-Möst.

A múlt évadban többek között Quickly (Falstaff), Ulrica (Az álarcosbál), Kundry (Parsifal) és Fricka (A walkür) szerepében nyújtott kiemelkedő alakítást Zürichben, Milánóban és Asztanában. Fellépett Ravel A gyermek és a varázslat című operájában Ozava Szeidzsi, Mahler Nyolcadik szimfóniájában Gustavo Dudamel vezénylete alatt, valamint Párizsban Wagner Wesendonck-dalait énekelte.

Az idei évadban egyebek mellett fellép majd a Berlini Filharmonikusokkal és Mikko Franck-kal Ravel A gyermek és a varázslatában, valamint a Budapesti Fesztiválzenekarral és Fischer Ivánnal Verdi Falstaffjában.

Számos felvételt készített, amelyek egy része rangos nemzetközi komolyzenei elismerésben részesült.

2017/2018

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése