BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Xabier Anduaga

Napjaink egyik legtehetségesebb fiatal tenorja, Xabier Anduaga 1955-ben született San Sebastiánban, és a spanyolországi Musikene Centro Superior de Música növendékeként folytatott énektanulmányokat. 2016-ban részt vett az Alberto Zedda vezette Accademia Rossiniana mesterkurzuson Pesaróban, majd ezt követően a Rossini Operafesztiválon debütált A reimsi utazás Belfioréjaként.

Az utóbbi időben a Hamupipőke Don Ramirójának szerepében tűnt fel a Bilbaói Operaházban, a pesarói Rossini Színházban, a Sibiui Nemzetközi Fesztiválon és a Pamplonai Operaházban, illetve a pesarói Rossini Operafesztiválon a Korinthosz ostroma Adrasztóját, valamint a veronai Teatro Filarmonicóban A reimsi utazás Belfioréját alakította. Szólistaként lépett fel a Limoges-i Opera Rossini-gáláján és a Madridi Teatro Realban, a Lammermoori Lucia Lord Arturójaként a párizsi Théâtre des Champs Elysées-ben, és A sevillai borbély Almaviva grófjaként az ancónai Teatro delle Musében.

Tervezett szerepei között található az Olasz nő Algírban a Buenos Aires-i Teatro Colonban, a Ricciardo és Zoraida a pesarói Rossini Operafesztiválon, A titkos házasság (Paolino) a liège-i Opéra Royal de Wallonie-ban, A sevillai borbély a Pekingi Nemzeti Előadó-művészeti Központban, és a Così fan tutte (Ferrando) a tel-avivi Új Izraeli Operaházban.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése