BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Robin Ticciati

Robin Ticciati 2017-től a berlini Német Szimfonikus Zenekar és 2014 óta a Glyndebourne-i Operafesztivál zeneigazgatója. 2009 és 2018 között a Skót Kamarazenekar vezető karnagya volt.

Közelmúltbeli kiemelkedő vendégkarmesteri fellépései keretében koncertezett a Bécsi Filharmonikusokkal és a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával, a 2018–19-es évadban pedig visszatér a Budapesti Fesztiválzenekar, a Londoni Filharmonikus Zenekar és az Európai Kamarazenekar élére.

Operaelőadásai között látható a Faust elkárhozása, a Pelléas és Mélisande és a Titusz kegyelme új rendezésben a Glyndebourne-i és a BBC Proms fesztiválon, a Peter Grimes új rendezésben a milánói Scalában, a Figaro házassága a Salzburgi Ünnepi Játékokon, s az Anyegin a Covent Gardenben és a New York-i Metropolitanben.

Felvételei között megtalálhatók Berlioz művei a Svéd Rádió Szimfonikus Zenekarával, Haydn, Schumann, Berlioz és Brahms művei a Skót Kamarazenekarral, valamint Dvořák, Bruckner és Brahms művei a Bambergi Szimfonikusokkal. Legutóbbi felvételén – amelyet a Német Szimfonikus Zenekarral készített – Duparc és Ravel művei hallhatók.

A londoni születésű Ticciati hegedülni és zongorázni tanult, továbbá ütőhangszeres képzésen is részt vett. Nagy-Britannia Országos Ifjúsági Zenekarának tagjaként, 15 éves korában kezdett a vezénylés iránt érdeklődni; Sir Colin Davis és Sir Simon Rattle voltak a mesterei. A londoni Királyi Zeneakadémia nemrég a „Sir Colin Davis Fellow of Conducting” címmel jutalmazta.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése