BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Olena Tokar

Olena Tokar ukrán szoprán énekesnő a luhanszki zenei főiskolán és a kijevi Csajkovszkij Nemzeti Zeneakadémián tanult. Számos jelentős díjat nyert, így a 2008-as kijevi Nemzetközi Borisz Gmirja Verseny fődíját, valamint a lipcsei Lortzing Verseny és a neves müncheni ARD Zenei Verseny első díját. 2013-ban bekerült a rangos BBC Cardiff Singer of the World énekverseny döntősei közé, a 2013-14-es és a 2014-15-ös évadban pedig a BBC New Generation Artist programjának művészei közé is beválogatták. Részt vett a 2011-es Salzburgi Ünnepi Játékok Ifjú Énekesek Projektjében, a 2009-10-es évad óta pedig a Lipcsei Opera társulatának tagja.

A Lipcsei Operaház-beli alakításai közé tartozik a Csipkerózsika címszerepe, a sólyom hangja (Az árnyék nélküli asszony), Pamina (A varázsfuvola), az ötödik szolgálólány (Elektra), Zemina (A tündérek), Antigoné (Admétosz, Tesszália királya), az első viráglány (Parsifal), Anna (Nabucco), Margit (Faust), Musetta (Bohémélet) és Norina (Don Pasquale). Legutóbb Faust Margitjának szerepét formálta meg a drezdai Semperoper társulat kíséretével, a Verbier Fesztiválon pedig A bohémélet Mimijeként mutatkozott be.

Hangversenyfellépései közül kiemelkedik a Jancsi és Juliska a Filharmonikus Zenekarral, 2015-ös első fellépése a Wigmore Hallban, a Carmina Burana a BBC Proms fesztiválon, Mozart Exsultate Jubilatéja az Ulster Zenekarral, Mahler 2. szimfóniája az Orchestre National de Lille-lel és a BBC Filharmonikus Zenekarral, Mahler 4. szimfóniája a Helsinki Filharmonikus Zenekarral, valamint Respighi Il tramontója a BBC National Orchestra of Wales-szel.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése