BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Durak, Nehil

oboa

Nehil Durak egy törökországi kisvárosban született a Fekete-tenger nyugati partján. Családjában nagy becsben tartották az alkotóművészeteket. Családja támogatásával 12 éves korától az Isztambuli Állami Konzervatóriumban tanult.

2005-ben úgy döntött, Európába költözik, hogy jobban megismerje a klasszikus zene varázslatos világát, bővítse zenei ismereteit, gazdagítsa eszköztárát és elmélyítse érzékenységét.

Nehil Durak a Lübecki Zeneművészeti Főiskolán Diethelm Jonas tanítványaként, a hannoveri Zene-, Szín- és Médiaművészeti Főiskolán Klaus Beckernél, a párizsi Conservatoire national supérieur de musique et de danse-on pedig Jacques Tys irányításával folytatott oboatanulmányokat, és művészdiplomát (Soloklasse/Konzertexamen) szerzett.

Emellett tanult a stuttgarti Dél-német Rádió Szimfonikus Zenekaránál és a Hamburgi Állami Operánál is. Gyakornok volt a Lübecki Filharmonikus Zenekarnál, és tagja volt a Schleswig-Holstein Zenei Fesztivál zenekari akadémiájának.

Nehil Durak vendégzenészként olyan nagyhírű zenekarokkal lépett fel, mint a stuttgarti Dél-német Rádió Szimfonikus Zenekara, a Mahler Kamarazenekar, a franciaországi Ensemble Matheus, a hannoveri Észak-német Rádió Zenekara, a Frankfurti Opera és Múzeum Zenekara, a Svéd Királyi Opera, a Hannoveri Alsó-szászországi Opera, az Ensemble Resonanz kamaraegyüttes és a Kammerakademie Potsdam.

Emellett olyan kiváló karmesterekkel dolgozott, mint Roger Norrington, Herbert Blomstedt, Fischer Iván, Marin Alsop, Christopher Eschenbach, Valery Gergiev, Simone Young, Marek Janowski, Dmitri G. Kitajenko, Jukka-Pekka Saraste, Riccardo Minasi és Jean Christopher Spinosi.

Ezek a tapasztalatok segítették abban, hogy tanulmányai, érzelmi és zenei fejlődése során alkotóereje kiteljesedjen, érzékenyebbé váljon, és egyéni művészi látásmódra tegyen szert.

Nehil Durak 2015 óta a Budapesti Fesztiválzenekar tagja.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése