BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Durak, Nehil

oboa

Nehil Durak egy törökországi kisvárosban született a Fekete-tenger nyugati partján, és olyan családban nevelkedett, ahol nagyra tartották az alkotóművészetet. Családja bátorítására 12 éves korától az isztambuli állami konzervatóriumban tanult.

2005-ben úgy döntött, Európába költözik, hogy jobban megismerhesse a klasszikus zene varázslatos birodalmát, elmélyítse zeneértését, és gazdagítsa zenei készségeit és érzékenységét.

Pályafutása alatt Lübeckben Diethelm Jonas, Hannoverben Klaus Becker és Párizsban Jacques Tys tanítványaként folytatott oboatanulmányokat.

Emellett olyan világhírű zenekarokkal dolgozott a legnevesebb koncerttermekben, mint a Hamburgi Állami Opera, a Stuttgarti Rádió Szimfonikus Zenekara, a franciaországi Ensemble Matheus, a hannoveri NDR Radiophilharmonie, a Hannoveri Állami Opera, a Theater Lübeck, a hamburgi Ensemble Resonanz és a Schleswig-Holsteini Zenei Fesztivál Zenekari Akadémiája̶, ésolyan kiváló karmesterek irányítása alatt, mint Roger Norrington, Herbert Blomstedt, Fischer Iván, Christopher Eschenbach, Valery Gergiev, Simone Young, Eiji Oue, Stephen Deneve, Jukka-Pekka Saraste és Jean Christopher Spinosi.

Mindezen tapasztalatok jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy tanulmányai, érzelmi és zenei fejlődése során alkotóereje kiteljesedjen, érzékenyebbé váljon, és egyéni látásmódra tegyen szert.

2015 óta a Budapesti Fesztiválzenekar második oboistája.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése