BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Luciana Mancini

A chilei-svéd származású mezzoszoprán, Luciana Mancini diplomáját a Hágai Királyi Konzervatóriumban szerezte, ahol mesterei Rita Dams, Jill Feldman, Michael Chance, Peter Kooij és Diane Forlano voltak.

A közelmúltban Berio Népdalok c. művét énekelte a Melbourne-i Szimfonikus Zenekar szólistájaként a potsdami Sansouci Musikfestspiele fesztiválon, az Ensemble Pygmalion szólistájaként Raphaël Pichon vezényletével fellépett a Chaise-Dieu-i és a Sabléi Fesztiválon, a Collegium Vocale 1704 együttessel Václav Luks irányítása alatt pedig Zelenka, Bach és Telemann műveit adta elő. Énekelt A Messiásban a Melbourne-i és a Queenslandi Szimfonikus Zenekarral, valamint Bach Máté-passiójában a hágai Residentie Zenekar szólistájaként. Részt vett Sasha Waltz új produkciójában Hamburgban, amelyet az Elbai Filharmónia új hangversenytermének megnyitóján mutattak be. Fellépett Galatea szerepében Händel Acis, Galatea és Polüfémosz c. kantátájában a Hallei Händel Fesztivál keretében, láthattuk Pantalisként Boito Mefistofele c. operájában a baden-badeni Festspielhausban, valamint Piazzolla María de Buenos Aires c. művének címszerepében a Bonni és a Hallei Színházban. Monteverdi Orfeójából Proserpina szerepét Sasha Waltz új rendezésében énekelte a Freiburgi Barokk Zenekarral és Pablo Heras-Casado vezényletével az amszterdami Holland Nemzeti Operában, a Luxemburgi Nagyszínházban, Baden-Badenben, Bergenben, a Lille-i Operaházban és a Berlini Állami Operaházban.

Ezenkívül láthattuk Vita Mondana és Prudentio szerepében Cavalieri Rappresentatione di Anima et di Corpo c. művében a Berlini Állami Operaházban René Jacobs vezényletével, valamint Händel Xerxészében Amasztrisz szerepében Jean-Christophe Spinosi irányítása alatt a bécsi Theater an der Wien színházban. Fellépett Anniusként Mozart művében, a Titus kegyelmében a Drottningholmi Fesztiválon, Zaidaként Rossini A török Itáliában c. operájában a Holland Nemzeti Operaházban, valamint Volupia és Didone szerepében Cavalli Egisto c. művében a Le Poème Harmonique együttessel a párizsi Opéra-Comique-ban. Koncertszerű előadáson énekelte Monteverdi Orfeójából a Hírnöknő szerepét a lisszaboni Gulbenkian Alapítványnál, valamint fellépett Haydn Krisztus hét szava a keresztfán c. oratóriumában a Bergeni Filharmonikusokkal Juanjo Mena vezényletével. Monteverdi Hírnöknőjét a Namuri Kamarakórussal és a La Fenice színház zenekarával is énekelte Jean Tubery irányítása alatt a Vantaai Barokk Fesztiválon, a Pontoise-i Barokk Fesztiválon, Bilbaóban és Varsóban is.

Gazdag repertoárjában megtalálható Luigi Rossi Il palazzo incantato c. operájából Bradamante szerepe, Dafne J. Peri L’Euridice c. művéből, J. S. Bach legjelentősebb oratóriumai, valamint számos Händel szerep, mint a Lotario Matildeja vagy Kleofás szerepe a Feltámadás c. oratóriumból.

Christina Pluharral és együttesével, a L’Arpeggiataval fellépett a Sanssouci Musikfestspiele fesztiválon, a brugge-i Régizenei Fesztiválon, a cuencai Egyházzenei Fesztiválon, a valladolidi Nagyheti Fesztiválon, valamint a Sabléi Fesztiválon és Poissyban.

A 2018/2019-es évadban Händel Xerxész c. operájának címszerepében lép színpadra a Bonni Színházban, és szerepel még a Berlini Állami Operaházban mint Proserpina az Orfeóban, amelyet Sasha Waltz visz színre. Spanyolországban és Portugáliában hallhatjuk Händel Messiásában a 18. Század Zenekarával, a Madridi Királyi Színházban Sascha Waltz új rendezésű Dido és Aeneasában az udvarhölgy szerepében, valamint az Oslói Filharmonikusok újévi hangversenyein.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése