BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Giovanni Battista Parodi

Az énekes 1976-ban született Genovában. Zenei tanulmányait 1992-ben kezdte Paolessinél és Arcidiaconónál, majd 1997-től Roberto Negrinél tanult az Accademia di Palazzo Ducaléban.

1999-től a Teatro alla Scala Zeneakadémia tagjaként a Muti által vezényelt Fidelióban és a Toscában debütált, valamint fellépett az Adriana Lecouvreurben is.

A La Scalában Verdi Rekviemjében debütált, majd énekelt a Bohéméletben, A trubadúrban, a Traviatában, Az álarcosbálban, a Macbeth-ben, A sevillai borbélyban, az Obertóban és az Orfeusz és Euridikében. Ugyanitt a 2001-es évadot az Otellóval, a 2002-es évadot pedig az Iphigénia Auliszban című operával nyitotta.

A firenzei Teatro Comunaléban a Bohéméletben, az Otello új feldolgozásában, A sevillai borbélyban, A lombardokban és a Lammermoori Luciában lépett színpadra. Bolognában, Triesztben, Rómában, Veronában, Torinóban, Genovában, Pármában, Bilbaóban, Amszterdamban és Cataniában is rendszeresen látható volt, többek között A sevillai borbélyban, a Simon Boccanegrában, a Polyutusban, a Bohéméletben, az Ernaniban, a Macbeth-ben, a Poppea megkoronázásában, a Manonban és a Rómeó és Júliában. Énekelt a Covent Gardenben a Rigoletto és Az álarcosbál új feldolgozásában, az Opéra de Paris-ban a Rómeó és Júliában, az Otellóban és a Bohéméletben, a Théatre des Champs-Elysées-ben pedig a Kallisztóban, a Don Giovanniban és Rossini Stabat Materjében.

A La Scalában, Párizsban, Torinóban, Rómában, Nápolyban, Oslóban, Brüsszelben, Sao Paulóban a Bohémélet Colline-ját játszotta, Pármában pedig az Obertóban és az Attilában lépett fel. Bregenzben A trubadúrban énekelt, amit DVD-n is kiadtak, végül pedig Bécsben Az alvajáróban és a Kallisztóban volt látható.

Jelenlegi és jövőbeli fellépései közé tartoznak az alábbiak: Verdi-trilógia, A walkür és a Fidelio Erlben, Az álarcosbál Torontóban, A trubadúr Sao Paulóban és a Carmen Barcelonában, a Mesterdalnokok és A sevillai borbély Erlben, a Falstaff a La Scalában, a Tosca Genovában, a La Wally Piacenzában és a Kallisztó Strasbourgban.

2016. szeptember

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése