BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Francesco Pittari

Hegedű- és zeneszerzői tanulmányai után magánénekesként diplomázott. Miután bemutatkozott Verdi Macbethjében (Salerno, 2006), neve rendszeresen szerepel a világ legrangosabb operaházainak színlapjain (Arena di Verona, a genovai Carlo Felice Operaház, a nápolyi San Carlo Operaház, a palermói Teatro Massimo, az Izraeli Operaház, a Torre del Lagói Puccini Fesztivál, a londoni Királyi Operaház, a Muscat Királyi Operaház).

Karakterszerepeknek szenteli magát (Arlecchino, Goro, Edmondo, L’incredibile, Pong, Arturo), és képességeinek köszönhetően olyan nagy karmesterek kedvelt énekesévé vált, mint Oren, Santi, Jurowsky, Ranzani, Aprea, Armiliato, Morandi, és olyan rendezők dolgoztak vele, mint Zeffirelli, De Bosio, Homoki, Zambello, Mazzonis, Pontiggia, Deflo, Proietti, Ranieri, De Tommasi, Micheletto.

Így olyan elsőrangú előadók mellett léphetett fel, mint Nucci, Bruson, Alvarez, és Casolla.

Jövőbeni tervei között szerepel a Turandot Salernóban, a Traviata Salernóban és a nápolyi San Carlóban, az Otello a veronai Teatro Filarmonicóban, a Norma és a Bajazzók Maszkatban, valamint a Falstaff Vicenzában, Fischer Iván vezényletével.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése