BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Fazekas Anna

fuvola

Vácott született, itt kezdte zenei tanulmányait is Kiss Zsuzsa és Frank Éva növendékeként. Gimnáziumi évei után a Kecskeméti Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett szakmai tagozaton Berényi Bea osztályában. Tanulmányait a Pécsi Főiskolán Barth Isvánnál folytatta, majd a Zeneakadémián diplomázott Prőhle Henrik tanítványaként.
A londoni Guildhall Schoolban zenekari posztgraduális képzésen vett részt, ahol Paul Edmund Davies és Philippa Davies voltak a tanárai.
A zenekari képzés kiegészítéseként az olasz Haydn Zenekari Akadémiának (Ferrara), illetve a Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar Akadémiájának (Bolzano) is a növendéke volt.
Számos híres fuvolista – például Adorján András, Aurel Nicolet, Jacques Zoon, Paula Robison, Karl-Heinz Zoller, Jaime Martin – mesterkurzusán vett részt.
Tagja volt a Gustav Mahler Ifjúsági Zenekarnak és a Verbier Festival Ifjúsági Zenekarának, ahol olyan híres karmesterekkel dolgozhatott, mint Claudio Abbado, Zubin Mehta, James Levine, Pierre Boulez, illetve Kent Nagano.
2002 óta Spanyolországban él, ahol három évig a Sinfonica de Galícia (La Coruña) tagja volt, majd a Lorin Maazel vezette Valenciai Operában dolgozott. Jelenleg a Valenciai Szimfonikus Zenekar tagja. Emellett számos spanyol, magyar és más európai zenekarral is szoros kapcsolatban áll, de legszívesebben a Budapesti Fesztiválzenekarral lép fel.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése