BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Eva Mei

Eva Mei a Bécsi Állami Operában tűnt fel Constanza szerepében a Szöktetés a szerájból című Mozart-darabban, s ez a fellépés azonnal elindította az olasz származású szopránénekesnő nemzetközi karrierjét. Az énekesnő azóta is rendszeres vendége a leghíresebb európai operaházaknak, többek között a milánói Scalának, a londoni Royal Opera House Covent Gardennek és a müncheni Bajor Állami Operának. Utóbbiban olyan ünnepelt karmesterekkel dolgozott együtt, mint Nicolas Harnoncourt, Claudio Abbado, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Colin Davis, Daniel Barenboim, Daniele Gatti és Fabio Luisi.

Az évek során jelentős hírnévre tett szert Verdi Falstaffjában, Alice Ford szerepében. Emellett repertoárjába tartozik Violetta a Traviatából, Almaviva grófnő a Figaro házasságából és Vitellia a Titus kegyelméből. Jelenlegi és jövőbeli fellépései során a Firenzei Operában és a bergamói Teatro Donizettiben látható Eleonoraként az Angliai Rosamunda című operában. Cartagenában a Figaro házasságának Grófnőjeként debütál. A Teatro Lirico di Cagliari közönsége ismét hallhatja az énekesnőt Az álarcosbálban, a milánói Scala nézői pedig A denevérben láthatják újra, Rosalinde szerepében.

Mindemellett az énekesnő aktív koncerténekes, fellépett már többek között a Bécsi Hangversenyteremben, a párizsi Salle Pleyelben és a Salzburgi Ünnepi Játékokon, ahol többek között Rossini Kis ünnepi mise című darabjában volt látható. Az idei évadban gálakoncerteken tér vissza Szöulba, Luganóba és Okinavába.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése