BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Christina Landshamer

Christina Landshamer német szoprán énekesnő a müncheni és a stuttgarti akadémián végzett zenei előadóművészként. Ma sokoldalú és nemzetközileg keresett koncert- és operaénekes, olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Herbert Blomstedt, Daniel Harding, Vladimir Jurowski, Christian Thielemann és Riccardo Chailly.

Rendszeresen fellép a legnagyobb európai zenekarokkal, többek között a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával, az amszterdami Királyi Concertgebouw Zenekarral, a zürichi Tonhalle Zenekarával és az Orchestre de Paris-val. A múlt évadban először mutatkozott be a Manfred Honeck dirigálta Pittsburghi Szimfonikus Zenekarral, majd ezt követően európai körútra ment a New York-i Filharmonikusokkal, Alan Gilbert vezényletével. Gyakori vendége a daléneklés nagy központjainak, például a Schubertiadénak vagy a Wigmore Hallnak.

Operaénekesként először Stuttgartban, Strasbourgban és a berlini Komische Operben lépett fel. Ezt követően meghívta a Theater an der Wien Nikolaus Harnoncourt-ral, a Salzburgi Ünnepi Játékok a Berlini Filharmonikusokkal és Sir Simon Rattle-lel, az Amszterdami Operaház, a drezdai Semperoper, a Glyndebourne, a chicagói Lyric Opera és a Bajor Állami Operaház.

2016-ban jelent meg első dallemeze Ullmann és Schumann műveivel, Gerold Huber zongorakíséretével.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése