BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Bertrand Chamayou

Bertrand Chamayou széles repertoárral rendelkezik. Játékát lenyűgöző magabiztosság, képzelőerő, művészi kifejezésmód és figyelemre méltó következetesség jellemzi. Rendszeres fellépője többek között a Théatre des Champs-Élysées-nek, a Lincoln Centernek, a müncheni Herkulessaal-nak és a londoni Wigmore Hallnak. Számos neves fesztiválon megfordult már, úgymint a New York-i Mostly Mozart fesztiválon, a Luzerni Nemzetközi Fesztiválon, a Salzburgi Ünnepi Játékokon, az Edinburgh-i Fesztiválon, a Rheingau Zenei Fesztiválon és a bonni Beethoven-fesztiválon.

A 2018-19-es évadban a Philippe Herreweghe vezette Philharmonia Orchestra, a François-Xavier Roth vezette Orchestre symphonique de Montréal, valamint a Manfred Honeck vezette Pittsburghi Szimfonikus Zenekar oldalán mutatkozik be. Emellett visszatér a Lipcsei Gewandhausorchesterhez, szerepel a NDR Elbphilharmonie Orchestra évadnyitó hangversenyén és a zenekar áprilisi projektjében, valamint fellép a Skót Kamarazenekar, a Francia Rádió Filharmonikus Zenekara és a Francia Nemzeti Zenekar rezidens művészeként.

Rendszeresen játszik kamarazenét is, többek között Renaud és Gautier Capuçon, Quatuor Ebène, Antoine Tamestit és Sol Gabetta oldalán.

Több nagy sikerű felvételt készített. A Naïve kiadónál megjelent César Franck-CD-jét számos elismeréssel jutalmazták, többek közt a Gramophone Editor’s Choice díját is elnyerte. Ő az egyetlen művész, aki négy alkalommal is megkapta a neves francia Victoires de la Musique-díjat. Exkluzív szerződésben áll a Warner/Erato lemezkiadóval, 2016-ban pedig a Ravel összes zongoraművéből készített felvételét Echo Klassik-díjjal tüntették ki. A 2018/19-es évadban jelenik meg Camille Saint-Saëns 2. és 5. zongoraversenyéből az Emmanuel Krivine vezette Francia Nemzeti Zenekarral készített felvétele.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése