BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Báll Dávid

billentyűs hangszerek

Báll Dávid 2006-ban diplomázott a Zeneakadémián, ahol 2011-ben avatták doktorrá. Közel harminc ország koncertpódiumain lépett fel, a Fesztiválzenekarral játszott többek között a Buenos Aires-i Teatro Colónban, a New York-i Lincoln Centerben, a Carnegie Hallban, a bécsi Musikvereinsaalban, az amszterdami Concertgebouw-ban, a párizsi Salle Pleyelben, a salzburgi Festspielhausban és a tokiói Kioi Hallban. Kocsis Zoltánnal és a Nemzeti Filharmonikusokkal is több alkalommal koncertezett.

Eddigi pályafutása során számos versenyen kapott elismerést (Sendai, Madrid, Cantù, Oslo, Kassa, Baden bei Wien, Budapest, Szeged, Pécs, Békés-Tarhos). Elnyerte a Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíjat, illetve a Köztársasági Ösztöndíjat, háromszoros Fischer Annie-ösztöndíjas, Robicsek Péter-díjas, valamint megkapta a Debreceni Egyetem Universitas Alapítványának ösztöndíját is.

Rendszeresen publikál, több írása jelent már meg a Parlando zenepedagógiai folyóiratban és a Kultúra és Közösségben. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.

Honlap: www.balldavid.hu

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése