BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Anna Lucia Richter

Anna Lucia Richter Kurt Widmertől tanult énekelni Bázelben, és a kölni Zeneakadémián szerzett képesítést, ahol Klesie Kelly-Moognál folytatott énektanulmányokat. Számos nemzetközi díjat nyert, újabban ő kapta meg a rangos Borletti-Buitoni Trust Díjat, valamint megnyerte a Nemzetközi Robert Schumann Versenyt.

Fellép a világ nagy zenekaraival, többek között a Londoni Szimfonikusokkal, a San Franciscó-i Szimfonikusokkal, a Királyi Concertgebouw Zenekarral, az Orchestre de Paris-val, valamint olyan karmesterekkel, mint Bernard Haitink, Sir Roger Norrington és Thomas Hengelbrock. Az operaszínpadon legutóbb Henze Elégia ifjú szerelmesekért című művében szerepelt.

Anna Lucia Richter szívesen lép fel dalesteken. Máris széles körű repertoárral rendelkezik, és minden jelentős helyszínen énekelt már Michael Gees vagy Gerold Huber kíséretével. Az Egyesült Államokban három esttel debütált a New York-i Park Avenue Armoryban és a Carnegie Hall Weill termében. Hangversenyein gyakran énekel kortárs műveket, például ő mutatta be először Moritz Eggert Singet leise (Énekelj halkan) című művét, valamint Wolfgang Rihm Ofélia énekel című ciklusát, amelyet a szerző kifejezetten neki komponált.

További zenészek ebből a szólamból

Összes zenész megtekintése