BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Hírek 2018. június 21.

TérTáncKoncert, a „békebeli álom”

„A zene eljutott a szívekbe, a társadalmi üzenet a fejekbe” – idei TérTáncKoncertünk után is rengeteg szép és fontos visszajelzést kaptunk közönségünktől. Bőven lesz miből töltekeznünk nyáron. Ezúton is köszönjük, és fogadják szeretettel a legszebb gondolatokat!

Köszönöm, hogy a mai napon visszakaptam a hitemet a jóban, az emberségben, az önzetlenségben! Büszke vagyok arra, hogy ebben a zenekarban zenél az egykori tanítványom!

Pillerné Balla Judit

Óriási élmény volt részese lenni ennek a nagyszerű produkciónak. Büszke vagyok arra, hogy 24 papi, nyírlövői, lövőpetri és aranyosapáti gyermek egy életre elkötelezte magát ezzel a csodálatos zenével és tánccal. Köszönet mindenkinek, aki megálmodta és véghezvitte ezt a remek ötletet.

Barta András

Mindig boldogságot csal az életembe.

Kristóf Józsefné

Ez egy csoda!

Váriné Erzsó

Amikor a zene mindenkié...

Bicsák Erzsébet

Szép volt a koncert! A közel 500 gyerek tánca is! Köszönet a zenekarnak a vendég cigányzenészeknek, a koreográfusnak az összes táncoktatónak és nem utolsóként a fellépő gyerekeknek!
Minden évben nagy élmény!

Varga Gyuláné

A BFZ minden ilyen alkalommal elvarázsol minket. Köszönjük a gyerekeknek, a zenekarnak s annak vezetőjének, és mindenkinek, aki részt vett ennek a csodának a megteremtésében! Jövőre veletek ismét!

Pára Mária

Varázslatos volt!

Simon Edit

Az én fiam is ott volt. Egyedül nevelem őket, és remélem, tisztességes ember lesz belőlük! Jó érzés volt őket és osztályfőnöküket látni, ahogy átélik ezt az egészet!

Apfenthaler Bernadett

Fisher Iván és a BFZ olyat tesz, olyan példát mutat, ami arra tanít, hogy bármilyen helyzetben is vagyunk, mindig keressük, és találjuk meg azt, amivel jobbá tehetjük emberek életét, jobbá tehetjük a világot. A nagymamám azt mondaná: Isten áldja meg ezért! Én is ezt mondom.

Kádi Anna

Külön öröm számomra is, hogy léteznek, vannak ilyen önfeláldozó művészek, tudásukkal kincset adnak nekünk, melyet tisztelettel megköszönök!

Rigó Olga

Ennyi jó egy helyen, energia, mosoly, zene. Köszönjük!

Rózsa Sarolta

Csodás koncert volt!! Köszönjük!!! Sok ilyen művész kéne Kishazánkba, aki nem beszél róla,hanem tesz is a tolerancia jegyében.

Málnai Zsuzsanna

Lélekemelő volt!! A zene betöltötte a teret. Az együtt muzsikálás, éneklés, táncolás kizárja a kirekesztést.

Stollerné Tóth Katalin

Köszönet az élményért. Köszönet a koncert alapgondolatáért, hogy a zene összeköt mindenkit. A muzsikában nincs rasszizmus, csak költészet, szárnyalás és szeretet. MINDANNYIUNKNAK! Gyönyörű este volt, hála érte minden fellépőnek és a technikai hátteret biztosítóknak.

Weiss Ágnes Mária

Jó volt magyarnak lenni ezen a szép vasárnap estén, közösen hallgatni a BFZ koncertjét a Szent István téren, a Bazilika és a tér világvárosi környezetében. A zenekar, a vendégművészek, a táncokat előadó srácok, a jelenlévő több ezer ember békében, a politikát otthon hagyva, egyesült a zenében. Olyan volt a hangulata az együttlétnek, mint egy „békebeli” álom. Semmi megosztottság, acsarkodás, vádaskodás! Valami ehhez hasonlóan kellene élnünk a életünket is. Nem éreztük egyedül magunkat, ostromlott erőd lakójaként. Brahms szerette a magyarokat, a magyar népzenét, mi szerettük Brahms Magyar táncait, az előadóművészeket, cigányzenészeket, a lelkes gyerekeket, úgy tűnt, hogy egymást is. Jövőre, mindnyájan ugyanitt!

Ligeti György

Azt hiszem, mindenki számára felejthetetlen élmény volt. Ami fontos, remélem, a gyerekeknek, mint a jövő generációjának, nagyon sokat jelentett. A zene hatalmas ereje mindannyiunk számára – szívvel-lélekkel, a tudatig hatolva egy csodás emberi egységet hozott létre.

Klein Mária

Gyönyörű volt a koncert, aranyosak a gyerekek, lelkes a közönség. Mi kell több?! Köszönjük az évről-évre nyújtott zenei és közösségi élvezetet.

Matos Lilla

Éljen az Apák napja!  Igazán különleges pillanatok voltak ezek, az egymásra figyelő apa-fia arcok a kivetítőn és a közös zenélés!

Murányi Marian

A zene eljutott a szívekbe, a társadalmi üzenet a fejekbe.

Lendvai Ildikó

Felemelő volt!!! Fischer Iván a topon volt, mint mindig. Óriási teljesítmény volt, mint minden szereplése. Hódolattal gratulálok a Zenekarához is! Úgyszintén a Gyerekeknek, Betanítójuknak, a Koreográfusnak, a Technikusoknak…MINDENKINEK!!! Köszönöm.

Fajzi Katinka

Nagyon tetszett, hogy az ország olyan sok vidékéről jöttek a gyerekek és egy életre szóló élményben volt részük.

Vámosi Ildikó

Annyira jó volt! Profi, kedves, szellemes és megható! Mi mást várhat az ember? Nagyon köszönjük!

Dalnokiné Kertész Zsuzsa

Megható érzés volt hallgatni a cigány zenészek játékát, apa és fia közös fellépését, a cimbalom hangját. Rácz Aladár cimbalom játéka jutott eszembe, ami gyerekkorom meghatározó élménye volt. Köszönöm Fischer Iván, a program kigondolását és megvalósítását. Üdvözlöm a csodálatos zenekart, a vidám, felszabadult gyerekek táncát. Milyen jó lenne olyan országban élni, ahol a tolerancia, egymás megértése nem ünnep, hanem a mindennapok része. Még egyszer köszönöm! Mindnyájukat szeretettel üdvözlöm.

Horányi Annabella

Nagyon jó volt ott lenni, óriási élménnyel tértem haza. Észrevettem még az apró gyerekeket is érdekelte a zene. Örülök, hogy személyesen is megismerhettem az EMBER-t. Fischer Ivánt. Nagyszerű, amit tesz.

Takács Zsófia

Elegáns, emberi, csodás és profi munka. Örülök, hogy ott lehettem.

Kovan Zsuzsa

Hatalmas élménnyel lettünk gazdagabbak a TérTáncKoncert megtekintésével, meghallgatásával. Meghatott a gondolat, aminek mentén létrejött ez a produkció. Minden elismerésünk az ötletgazdának és a szervezőknek. Köszönjük, hogy abban a megtiszteltetésben részesülhettünk, hogy általunk nagyon nagyra becsült Fischer Iván úr társaságában tölthettünk néhány órát.

Kapusiné Vig Éva