BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Egyéb 2015. március 05.

Lásd, amit hallasz! Filmpáláyzat 2015

A Hullámvölgyek című film alkotói - Magnucz Dalma, Molnár Dorottya, Jan Meslany, Nemes Kata, Novák Péter és Molnár Donát - nyerték a Budapesti Fesztiválzenekar Lásd, amit hallasz! című filmpályázatának fődíját, a közönségdíjat, és a Telenor Magyarország Kft. díját is

A pályázaton részt vevő gimnazistáknak ezúttal Schumann 4. szimfóniájának egyik szabadon választott tételére kellett kisfilmet készíteniük. A nyertesek a Művészetek Palotájában rendezett gálán vehették át a díjakat, és meghallgathatták a teljes szimfóniát a Fesztiválzenekar előadásában. A BFZ negyedik éve hirdette meg gimnazisták számára a Lásd, amit hallasz! videó versenyt. A pályázók a daazo.com oldalra tölthették fel videóikat, amelyeket a tekintélyes zsűri tagjai – Mundruczó Kornél filmrenező, Rév Marcell operatőr, Takács-Nagy Gábor karmester és Deák Zsuzsanna, a Daazo.com munkatársa és a Fesztiválzenekar muzsikusai – bíráltak el.

A szakmai zsűri „Forogjunk együtt!” oklevelét a Ragyogás c. rövidfilm díjazottjai vehették át: Molnár Balázs és Takáts Márk.

A daazo.com különdíját a Kötelező olvasmány c. film kapta.

A fődíjas Hullámvölgyek c. film készítői részt vehetnek a Fesztiválzenekar májusi külföldi turnéján. Mivel ez az alkotás kapta a legtöbb közönségszavazatot, így ők kapták a közönségdíjat is: egy-egy Ifjúsági bérletet a BFZ 2014-2015-ös szezonjának koncertjeire. A különdíjas Hasadás című film, A lehetetlen nem létezik, a Deus ex machina és a Natura c. rövidfilmek készítői a Korda Stúdió ajándékaként ellátogathatnak az etyeki Korda Filmparkba, ahol bepillanthatnak a profi filmgyártás szakmai folyamataiba.