BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Hírek 2018. április 27.

Íme, a Lásd, amit hallasz! filmverseny idei győztesei

A Budapesti Fesztiválzenekar idén is megrendezte középiskolásoknak szóló filmversenyét. A fiatalok ezúttal Mozart 1. szimfóniájának egyik részletére készítettek filmet. Gratulálunk minden résztvevőnek, és persze külön az abszolút győztes Kell című filmnek, amelyet az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium és a Szilágyi Erzsébet Gimnázium diákjai készítettek.

A pályázatra beérkezett alkotásokat a daazo.com oldalán nézhetik meg, a linkre kattintva!

Díjak és díjazottak 2018-ban:

Fődíj, a Budapesti Fesztiválzenekar díja: az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium és a Szilágyi Erzsébet Gimnázium diákjaiból álló Kornél nevű csapat nyerte a Kell című filmmel. A csapat részt vehet a BFZ augusztusi turnéján, Ravellóban.

A zsűri szakmai díja: szintén az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium és a Szilágyi Erzsébet Gimnázium diákjaiból álló Kornél nevű csapat nyerte a Kell című filmmel. Ajándékuk, hogy részt vehetnek egy forgatáson Kis Hajni filmrendezőnél.

A Dazoo díja: A daazo.com oldalán a legtöbb szavazatot (416) A látogató című film kapta, a kisfilm a Voice Over csapat alkotása, tagjai a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium diákjai. Ajándékuk, hogy meghívhatják barátaikat a miskolci Művészetek Házába egy zártkörű vetítésre, ahol megnézhetik a pályaművet, illetve egy szabadon választott Cirko-filmet.

Megosztott különdíjat kapott két csapat:

Három film alkotói részesültek külön dicséretben:

Ajándékuk: 1-1 bérlet a CirkoGejzír moziba.

A filmekhez készített plakátokat a zsűri sorrend nélkül ajándékban részesítette:

Ajándékuk egy hatalmas doboz Mozart csokoládé.

 

A filmverseny mentora: Lichter Péter, író-szerkesztő, kísérleti filmes és rendező

A zsűri elnöke: Enyedi Ildikó, Balázs Béla-díjas filmrendező, az Arany Medve-díjas Testről és lélekről című film rendezője

A zsűri tagjai: