BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Egyéb 2016. november 03.

Budapest – a Zene Fővárosa

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) nagyszabású zenei tervet dolgozott ki Budapest - a Zene Fővárosa címmel, melyet szeptemberben elküldtek Budapest főpolgármesterének, Tarlós Istvánnak is.

A Budapest – a Zene Fővárosa program célja, hogy a legmagasabb minőséget biztosítva, a bartóki „csak tiszta forrásból” elvet követve tegyék elérhetővé a klasszikus zenét a főváros polgárai számára. A zenekar minden generációhoz eljuttatja a zenét Budapesten az óvodásoktól az idősekig – kiemelt hangsúlyt fektetve a gyerekek zenei nevelésére - ennek érdekében pedig különböző koncertformákat dolgoztak ki.

A világhírű zenekar a főváros számára összeállított programjával a budapesti emberek szolgálata mellett hatalmas nemzetközi imázshasznot hoz a fővárosnak, hasonlóan azokhoz a vezető zenekarokhoz (Berlini Filharmonikusok, Bécsi Filharmonikusok, New York-i Filharmonikusok), amelyek neve összefonódott városuk nevével.

A részletes tervről a Budapesti Fesztiválzenekar és a Főváros vezetősége november 3-án személyesen egyeztettek, a megbeszélésen Tarlós István főpolgármester és Fischer Iván zeneigazgató is részt vettek. A Zenekar vezetősége azt javasolta a Fővárosnak, hogy a jövőben a programban megnevezett konkrét projektek alapján támogassa a BFZ tevékenységét. A felek megállapodtak, hogy a fővárosi költségvetés kialakulásáig rendszeresen egyeztetnek egymással.

A Budapest – a Zene Fővárosa program koncertjei a követezők: