BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Hírek 2016. augusztus 30.

BFZ a BBC Promson - hallgassa meg a teljes koncertet!

Európai turnéja egyik csúcspontjaként a Budapesti Fesztiválzenekar ötcsillagos koncertet adott a világ egyik legnagyobb komolyzenei fesztiválján, a BBC Promson. A hangversenyről felvétel is készült, amit egy hónapon keresztül bárki meghallgathat a BBC honlapján.

Mozart utolsó éveinek három darabjával, köztük a Requiemmel állt a közel hatezer fő befogadására képes Royal Albert Hall színpadára Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar.

A The Telegraph öt csillaggal jutalmazta az előadást, amelyen a Fesztiválzenekar két művésze, Ács Ákos (klarinét szólamvezető) és Fejérvári Zsolt (nagybőgő szólamvezető) szólistaként is bemutatkozhatott az A-dúr klarinétversennyel, illetve a Per questa bella mano című darabbal. A brit lap kritikusa kiemelte a zenekar „mély, bensőséges, fennkölt” játékát, amit a közönség „kábult csenddel” hálált meg. Fejérvári „szinte már abszurd virtuozitása” és Ács „kecses, friss, beszédes és misztikus játéka és muzikalitása” pedig szintén magával ragadta a szerzőt. A teljes koncertet bárki meghallgathatja a BBC honlapján egy hónapon keresztül.

A rádiófelvétel ezen a linken elérhető el. 

A teljes Requiemet itt meg is nézhetik.