BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Közlemények 2018. szeptember 07.

Álláslehetőség a BFZ-nél

Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány (BFZ)
Ügyvezető igazgató személyi asszisztense

FISCHER IVÁN saját álmát váltotta valóra, amikor 35 évvel ezelőtt Kocsis Zoltánnal együtt megalapította a Budapesti Fesztiválzenekart. Az együttes filozófiájának magja az átélt, igényes muzsikálás, és az új utak keresése. A zenekar munkája a kockázatvállalásról, a kezdeményezésről, az eredeti ötletek megvalósításáról szól, amit a közönség vele együtt élhet át. Minden hangverseny élvezetes felfedezőút a zene feltérképezetlen tájaira, új horizontok felé, ahol a felcsendülő művek váratlanul, a meglepetés erejével hatnak, mintha legeslegelőször szólalnának meg. Az együttest az új és ismeretlen iránti nyitottság, a kíváncsiság és a részletekre történő odafigyelés igénye vezérli. A zenéhez való innovatív hozzáállás, a zenészek elhivatottsága, a megalkuvás nélküli igényesség eredményeképpen a BFZ – legfiatalabbként – bekerült a világ tíz legjobb szimfonikus zenekara közé.

KIVÁLÓ HANGVERSENYEIKET, találékonyságukat, egyedi hangjukat számos elismeréssel jutalmazták. A zenekar két Gramophone-díjat („zenei Oscart”) nyert, és Grammy-díjra is jelölték. A világ legjelentősebb hangversenytermeiben elért sikerei mellett fő küldetése, hogy hazai közönségét szezononként több mint hetven koncerttel szolgálja ki. Mindezen túl a BFZ egyre többször lép fel alternatív helyszíneken – idősotthonokban, elhagyott zsinagógákban, kórházakban, nevelőotthonokban, börtönökben és iskolákban –, ahol közvetlen kapcsolatot teremthet közönségével.

EZEK KÖZÉ AZ INNOVATÍV KONCERTEK közé tartozik a zenekar egyik legfontosabb kezdeményezése, a TérTáncKoncert, amely ugyanannyira szól a közös alkotásról, a befogadásról, toleranciáról és egyenlő esélyekről, mint a zenéről és a táncról. Az Autizmusbarát Kakaókoncertek szintén fontos kezdeményezés: az autista gyerekek és családtagjaik biztonságos környezetben élvezhetik a zenét ezeken a hangversenyeken. Közösségi és zenei nevelési programjaival a Budapesti Fesztiválzenekar folyamatosan arra törekszik, hogy a klasszikus zene szépségéből a társadalom összes korcsoportja és rétege részesülhessen. Kapcsolatokat, közösségeket épít és támogat a zene erejével és szépségével.

A zenekar személyi asszisztensi feladatok ellátására 8 órában határozott időre, helyettesítés céljából munkatársat keres. A pozíció betöltése 2018. november 1-től lehetséges.

Az ügyvezető igazgató személyi asszisztensének legfontosabb feladatai:

Az ideális jelölt:

Előnyt jelent:

Háttéranyagok:

www.bfz.hu
www.tertanc.hu

Jelentkezni szakmai önéletrajzzal és motivációs levéllel az alábbi címen lehet:
Erdődy Orsolya, megbízott ügyvezető igazgató: orsolya.erdody@bfz.hu