hun/ eng
keresés
kosaram
Térzene_PIliscsabai piac.jpg

Program

Georg Philipp Telemannbio:

Gulliver szvit két hegedűre
(1. Intrada – 2. Lilliputsche Chaconne – 3. Brobdingnagische Gigue – 4. Reverie der Laputiers, nebst ihren Aufweckern – 5. Loure der gesitteten Houyhnhnms / Furie der unartigen Yahoos)

Wolfgang Amadeus Mozartbio:

Figaro házassága – részletek (Ernst Kovacic átirata két hegedűre Gerhard Braun két fuvolára készült átirata nyomán)
(No. 4 Non sò più cosa son, No. 5 Giovani liete, No. 6 Non più andrai)

Frédéric Chopinbio – Aleksey Igudesman:

Perckeringő, Op. 64, No. 1

Pjotr Iljics Csajkovszkijbio:

Virágkeringő

Bartók Bélabio:

44 duó
(Ugyan édes komámasszony, Bánkódás, Újévköszöntő, Négy máramarosi tánc, Számláló nóta, Rutén kolomejka, Szól a duda, Forgatós, Oláh tánc, Scherzo)

Közreműködők

Közreműködik

További információ

Az esemény körülbelül 45 perc hosszúságú.

Az eseményről

A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére csak egy szűk réteghez jut el a hangversenytermekben felcsendülő zene varázsa. Ezen szeretne változtatni az EMMI kultúráért felelős államtitkársága egy új, komolyzenei program létrehozásával, mely Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a Zene Világnapján indult el.

A Térzene Program célja, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene. A minisztérium a társadalom szélesebb rétegei számára szeretné népszerűsíteni a komolyzenét, így a parkokban, zenepavilonokban, köztereken a klasszikusok közösségi élménnyé válhatnak.

A Budapesti Fesztiválzenekar számára kiemelten fontos a lehető legigényesebb muzsikálás és a közösség sokoldalú szolgálata, így zenekarunk örömmel csatlakozott az EMMI kultúráért felelős államtitkársága által elindított Térzene koncertsorozathoz.

Terzene_logo.jpg

emmi_color_cmyk_450x330.png

Teljes leírás

Kategóriák