BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Turné: Belgium, Brugge

Turné: Brugge, Baden-Baden, Frankfurt, Prága, Drezda, Bécs

Brugge, Concertgebouw 2018. május 17. 20:00

Christiane Karg (szoprán) • Vezényel: Fischer Iván

Bővebben

A koncertről

Gustav Mahler: 4. (G-dúr) szimfónia – utolsó tétel (hangfelvétel Mahler előadásában, Welte-Mignon zongorán, élő énekkel);
Das irdische Leben, Rheinlegendchen, Verlorene Müh;
4. (G-dúr) szimfónia

„Ez a figyelemre méltó együttes mentes minden kötöttségtől, a világ legsokoldalúbb zenekara.”
The Guardian

A Budapesti Fesztiválzenekar a világ minden zenerajongójával megosztja a benne rejlő szenvedélyt, felfedezésre hív a muzsika még ismeretlen tájaira. Akármerre jár is, legyen szó a bécsi Musikvereinról, az amszterdami Concertgebouw-ról, a New York-i Carnegie Hallról, a Salzburgi Ünnepi Játékokról, a Luzerni Nemzetközi Fesztiválról vagy a BBC Promsról, a zene varázsát viszi el a hallgatóságnak, és elbűvöli közönségét.
Kamarazenei attitűdjének és a zenészek közötti különleges, támogató kapcsolatnak köszönhetően a BFZ csodálatos összhangot teremt, és mindenütt fellelkesíti közönségét, így biztosítva megkülönböztetett helyét a világ vezető zenekarai között. Ez a hozzáállás óriási hatást gyakorol a világ klasszikus zenei közösségére, és fokozza az együttes nemzetközi elismertségét.
A Fesztiválzenekar iránt nemzetközi szakmai körökben is lelkesednek. A Gramophone magazin a világ tíz legjobb zenekara közé sorolta, azok közé, amelyek az elmúlt évtizedekben jelentős hírnévre tettek szert.
Fischer Iván és muzsikusai fáradhatatlan munkájának köszönhetően a BFZ a legkeresettebb zenekarok közé emelkedett nemzetközi szinten, tovább erősítve a kiváló magyar zenei kultúra jelentőségét a világban. A Fesztiválzenekar egy olyan ország nagykövete, amelynél többet kevesen tettek hozzá a huszadik századi komolyzene fejlődéséhez.
Zenekarunk magához vonzza az egész világot, miközben közel viszi a magyar kultúra kiválóságát a nemzetközi közönséghez.