BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Turné: Amerikai Egyesült Államok, New York

Rose Theater, New York 2017. augusztus 19. 19:00

Mozart: Don Giovanni • Vezényel: Fischer Iván

Bővebben

A koncertről

Christopher Maltman (Don Giovanni)

José Fardilha (Leporello)

Laura Aikin (Donna Anna)

Lucy Crowe (Donna Elvira)

Megyesi Zoltán (Don Ottavio)

Kristinn Sigmundsson (Kormányzó)

Sylvia Schwartz (Zerlina)

Matteo Peirone (Masetto)

Még New York City elképesztően gazdag kulturális kínálatában is megkülönböztetett szerepet játszik a Lincoln Center for the Performing Arts, amely egy kis híján 7 hektár nagyságú területen egy sor kulturális szervezetnek és intézménynek ad otthont. Itt, Manhattan szívében „lakik” többek között a Metropolitan Operaház, A New York-i Filharmonikus Zenekar vagy a New York City Ballet. Színházak, koncerttermek várják a kultúrára vágyó New York-iakat és külföldieket. Itt található a Rose Theater is, a maga három szintjével, méretes nézőterével, mozgatható, alakítható színpadával, amely a hagyományos színháztértől az arénáig mindent „tud”.

A Rose Theater a legkülönbözőbb előadásoknak, műfajoknak és rendezvényeknek ad otthont, a dzsesszkoncerttől a prózai színházig, a szimfonikus zenekari hangversenytől a táncig és balettig, filmbemutatóktól az operáig és a konferenciákig. A Fesztiválzenekar otthonosan mozog ebben az épületben: hagyományosan itt rendezik a Mostly Mozart Fesztivált is, amelyen a BFZ operaprodukciói évről-évre nagy sikerrel szerepelnek.

Tökéletes helyszín lesz Don Giovanni-előadásuknak is. A New York Times már 2011-ben is „magával ragadóbbnak, kreatívabbnak és merészebbnek” tartotta Fischer Iván Don Giovanni-rendezését, mint a legtöbb operaházi előadást. Idén új szereposztásban találkozhatunk a világ leghírhedtebb nőcsábászával, az egyik legtökéletesebb zeneműben, ami valaha született.

Jegyvásárlási lehetőség itt.