BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

TérTáncKoncert – cigány muzsikusokkal a toleranciáért

TérTáncKoncert

A Bazilika előtti téren (Szent István tér 1.) 2018. június 17. 19:00

Farkas Mihály, Lisztes Jenő, Vadász Károly (cimbalom) • Lendvai Csócsi József, Lendvay József (hegedű)

Bővebben

A koncertről

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar idén nyáron is megszervezi nagyszabású, ingyenes szabadtéri koncertjét, a TérTáncKoncertet. Brahms Magyar táncaira több mint 500 hátrányos helyzetű térségből érkező és szerencsésebb sorsú, roma és nem roma fiatal táncol majd együtt június 17-én. Fischer Iván, a BFZ és a meghívott cigány muzsikusok a koncertet a nemrég elhunyt Kossuth-díjas cimbalomművész, Ökrös Oszkár emlékének ajánlják.

A TérTáncKoncertet idén új helyszínen rendezzük meg:
a Szent István-bazilika előtti téren (Szent István tér 1.)

A Fesztiválzenekar 2015-ben indította útjára TérTáncKoncert elnevezésű kezdeményezését, amely nemcsak a muzsikáról és a közös táncról, hanem az egymás iránt érzett felelősségről, toleranciáról és tiszteletről is szól.

A program legfontosabb szereplői azok a többségében hátrányos helyzetű térségekből érkező gyerekek, akik a Fesztiválzenekar élő zenei kíséretére évről évre együtt táncolnak Budapest szívében, hogy egy napra ők is valódi hősökké válhassanak. A fiatalok hónapokon át közösen dolgoznak egy célért, aminek az eredményét már egy valódi kreatív közösségként élvezhetik a fővárosban. A koncert vezető koreográfusa a Harangozó-díjas Vári Bertalan.

A TérTáncKoncert jóval több mint egy egyszerű szabadtéri koncert. A próbákon túl a résztvevő gyerekeknek regionális találkozókat és készségfejlesztő táborokat szervezünk dráma,- zenei, táncos és társasjáték foglalkozásokkal, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány szakmai segítségével. Így teremtjük meg a lehetőséget az ismerkedésre, és így erősítjük az egymás iránti bizalmat és együttműködést.

A TérTáncKoncert honlapja erre a linkre kattintva érhető el.

Csatlakozzon eseményünkhöz a Facebookon is, hogy mindig friss híreket kapjon a koncertről!

A projekt 2018-ban a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatásával valósult meg.
Open Society Foundations