BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Maraton 2018 - Bernstein és az amerikai zene: Amadinda Ütőegyüttes

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem 2018. február 04. 17:00

Amadinda Ütőegyüttes
Az együttes tagjai: Rácz Zoltán, Holló Aurél, Váczi Zoltán, Bojtos Károly

Bővebben

A koncertről

Joplin: Ragtime Dance

Reich: Clapping Music

Cage: Imaginary Landscape No. 2

Elliot Cole: Postludes #6 & #8

Red Norvo: Knockin' on Wood

Reich: Mallet Quartet

Egy újabb nap, amit egyetlen zeneszerző-óriás műveivel tölthetünk el. Piros betűs ünnep, melynek koncertjeit a magyar zenei élet legnagyobbjai adjék. Szimfonikus zenekarok, ikonikus szólisták, kamaraegyüttesek, akik mind egy nyelvet, Leonard Bernstein nyelvét beszélik. Ismét maraton a Müpával és a BFZ-vel!

„Egy nap sem telhet el anélkül, hogy ne hallgatnék, játszanék vagy tanulnék zenét, vagy legalább ne gondolkodnék róla” – mondta az amerikai zeneszerző-karmester Leonard Bernstein, akinek végtelenül gazdag és népszerű örökségét egy teljes napon át élvezhetjük. A Fesztiválzenekar és a Müpa közös, immár tizenegyedik maratonja Csajkovszkij, Bach, Beethoven, Bartók, Mozart, Schubert, Dvořák, Stravinsky, a Mendelssohn–Schubert duó és Brahms után ezúttal Leonard Bernsteint ünnepli.

Ő Fischer Iván egyik legfontosabb tanítómestere is. „Sokoldalú volt: zeneszerző, karmester, népnevelő, humanista, igazi mély gondolkodó. Tőle tanultam, hogy a zene nem szakbarbárok versenyarénája. Sosem felejtem el ezt a mondatát: Nagyon szeretem a zenét, de az embereket még jobban szeretem.”