BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

Koncert Budapestért

Budapesti Fesztiválzenekar , Budapest Kongresszusi Központ 2017. május 08. 19:45

Felhívás

Kérjük barátainkat, közönségünket, mindazokat, akiknek fontos Budapest zenei élete: segítsenek, hogy megmenthessük a Budapesti Fesztiválzenekar közösségi programjait.

Bővebben

A koncertről

Segítségüket azokért a gyerekekért kérjük, akiknek ifjúsági operákat viszünk ajándékba. A többszáz hátrányos helyzetű vidéki fiatalért, akinek táncfoglalkozásokat szervezünk hónapokon át, hogy egy valódi nagy közösségként, a Fesztiválzenekar partnereként léphessenek fel Budapest egyik legszebb és legfontosabb helyszínén, a Hősök terén. A TérTáncKoncert nemcsak a muzsikáról és a közös táncról, hanem az egymás iránt érzett felelősségről, toleranciáról és tiszteletről is szól.

És kérjük az európai közösségért és a budapestiekért is, akiknek évről évre a kontinens országait összekötő fesztivált szervezünk. Az Európai Hidak azért született meg, hogy megismerhessük egymás kultúráját és értékeit, hogy a zenén, táncon, irodalmon és képzőművészeten keresztül megértsük és elfogadjuk egymást.

Ezeknek a koncerteknek a finanszírozása megoldatlanná vált, miután a Fővárosi Önkormányzat nem állította helyre a zenekar tevékenységének támogatását. Idén 100 millió forint hiányzik a közösségeket megerősítő programjaink megrendezéséhez.

Megtehetnénk, hogy csak a hangversenytermekben koncertezünk, hiszen a közösségi programok nem tartoznak kötelező feladataink közé. De amikor kilépünk a koncerttermekből, minden alkalommal átéljük, mennyit jelent a zene az embereknek. Oda megyünk, ahol szükség van ránk.

Kérjük művésztársainkat, hogy részvételükkel, fellépésükkel segítsék a Koncert Budapestért című eseményt 2017. május 8-án, a Budapest Kongresszusi Központban. Az adománygyűjtő koncerten a Fesztiválzenekarral együtt lép fel Csákányi Eszter, Mácsai Pál, Snétberger Ferenc és Szakcsi-Lakatos Béla, és más meglepetésekkel is készülünk. Kérjük a magyar kormányt és a Fővárosi Önkormányzatot, hogy támogassák a koncertet, és ezen keresztül a közösségi tevékenységünk folytatását. Kérjük barátainkat, közönségünket, hogy adományaikkal, jegyük megvásárlásával, a koncerten való részvételükkel támogassák mindazokat, akik nem jutnak el a hangversenytermekbe. 

A koncert támogatóinak köszönetképpen a következőket ajánljuk:

 

Köszönjük támogatásukat,

Budapesti Fesztiválzenekar