BFO
Budapest Festival Orchestra
Uncategorized June 13, 2016

Top-élmény a BFZ-től New Yorkban

A New York Observer hat olyan klasszikus zenei pillanatot gyűjtött össze, amely meghatározó volt az elmúlt évadban. A listára a BFZ Carnegie Hallban adott koncertje is felkerült.

A 2015-16-os évad 273 napján a világ legjobb muzsikusai jöttek, láttak, és többnyire meggyőzték a világ legnagyszerűbb városának zeneszerető közönségét. Több mint ötven hangversenyen vettem részt az évad során, amelyek közül néhány mélyen bevésődött az emlékezetembe, és megérdemel még egy említést a nyári fesztiválok és a szabadtéri koncertek kezdete előtt.

A fellépő zenekarok közül a Fischer Iván által vezényelt Budapesti Fesztiválzenekar hozta a legegyedibb hangzást és temperamentumot.

A zenekar szinte teljes egészében magyar születésű és Magyarországon tanult tagjai tökéletes egységben zenéltek február 18-án a Carnegie Hallban. A hangszínek széles skálája, a tökéletesen megformált ívek, és az egész együttes drámai elkötelezettsége lenyűgözte a közönséget. Ráadásként az egész zenekar felállt és előadott egy csodálatos liturgikus éneket, ami kiérdemelte az este legnagyobb tapsviharát.

Az eredeti cikket és a lista többi elemét itt olvashatják el.