BFO
Budapesti Fesztiválzenekar

BFZ a közösségért – Idősek otthona

A Budapesti Fesztiválzenekar háromszor egy évben felkerekedik, és azokhoz is elviszi a klasszikus zenét, akiknek egészségügyi, szociális, fizikai vagy anyagi okokból nem adatik meg, hogy a koncerttermekben élvezzék hangversenyeit. Családias kamarakoncertjeinken az idősek átélhetik a zene gyógyító hatását, a gyerekek pedig bebarangolhatják a hangszerek birodalmát.

A zenekarnak minden társadalmi réteg és minden korosztály egyformán fontos, ezért Közösségi Heteink során ugyanúgy felkeressük az ország legtávolabbi pontjára eső gyermekgondozási intézmények fiatal lakóit, mint az otthonokban élő időseket.

Mindenkinek olyan műsort állítunk össze, amivel a legnagyobb örömöt okozzuk. Az időseknek gyógyító, emlékeket idéző, dallamos klasszikusokat játszunk, éppolyan magas színvonalon, mintha a Carnegie Hall közönségének muzsikálnánk. Az idősotthonok lakói mindig nagy szeretettel fogadják ingyenes koncertjeinket. Ünnepként készülnek ezekre az alkalmakra: utánaolvasnak a daraboknak, felveszik a legcsinosabb ruhájukat, és odaadó figyelemmel hallgatják végig a műsort. Koncertjeink célja, hogy bevezessük a hallgatóságot a zene csodálatos világába: így a gyerekek és az idősek is akadályok nélkül, otthonos környezetben élvezhetik a muzsika örömét. Oda megyünk, ahol szükség van ránk.