BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Koncertsorozat

Lásd, amit hallasz! (12-19)

A Lásd, amit hallasz! filmpályázatban a BFZ arra buzdítja a 12-19 év közötti középiskolás diákokat és diákcsapatokat, hogy készítsenek filmet egy a zenekar által meghatározott zeneműhöz. A cél az, hogy azok az érzések, impulzusok jelenjenek meg a filmben, amiket a zene ébreszt a fiatal hallgatókban. Az alkotás lehet kisjátékfilm, dokumentumfilm, animációs film, bármi – a műfajt és a forgatás eszközét sem korlátozzuk.

A díjátadás minden évben egy külön kiemelt alkalommal történik, ahol neves tagokból álló zsűri véleményezi a beadott pályázatokat. Az elmúlt években a zsűri elnökeként köszönthettük például Mundruczó Kornélt, Hajdu Szabolcsot, Ujj-Mészáros Károlyt, Török Ferencet és Deák Kristófot is.

A verseny fődíja, hogy a zsűri és a zenekar művészei által kiválasztott nyertes csapat részt vehet a zenekar egyik nemzetközi turnéján

Az elmúlt években többek között olyan műveket filmesítettek meg a versenyzők, mint Bartók Béla A csodálatos mandarin című művének szvit verziója, vagy Sosztakovics Hamlet-szvitje, de feladat volt Franz Schubert VIII. („Befejezetlen”), illetve Robert Schumann IV. szimfóniája is.

A tavalyi nyertes alkotást itt nézhetik meg, a korábbi filmek pedig itt  elérhetők.

A 2017/18-as évad pályázatával kapcsolatos információk itt találhatók.

Továbbiak