BFO
Budapesti Fesztiválzenekar
Koncertsorozat

Lásd, amit hallasz! (12-19 év)

A Lásd, amit hallasz! filmpályázatban a BFZ arra buzdítja a 12-19 év közötti középiskolás diákokat és diákcsapatokat, hogy készítsenek filmet egy a zenekar által meghatározott zeneműhöz. A cél az, hogy azok az érzések, impulzusok jelenjenek meg a filmben, amiket a zene ébreszt a fiatal hallgatókban. Az alkotás lehet kisjátékfilm, dokumentumfilm, animációs film, bármi – a műfajt és a forgatás eszközét sem korlátozzuk.

A díjátadás minden évben egy külön kiemelt alkalommal történik, ahol neves tagokból álló zsűri véleményezi a beadott pályázatokat. Az elmúlt években a zsűri elnökeként köszönthettük Mundruczó Kornélt, Hajdu Szabolcsot, Ujj-Mészáros Károlyt, Török Ferencet, Deák Kristófot és Enyedi Ildikót is.

A verseny fődíja, hogy a zsűri és a zenekar művészei által kiválasztott nyertes csapat részt vehet a zenekar egyik nemzetközi turnéján.

Az elmúlt években többek között olyan műveket filmesítettek meg a versenyzők, mint Bartók Béla: A csodálatos mandarin című művének szvit verziója, vagy Sosztakovics Hamlet-szvitje, de feladat volt Franz Schubert és Robert Schumann művei mellett Mozart: 1. Esz-dúr szimfóniája is.

A 2018–19-es verseny nyertes alkotását itt nézhetik meg, a pályázatra beérkezett összes film pedig itt érhető el.

A 2018–19-es verseny kiírása erre a linkre kattintva elérhető.

Továbbiak